Video pasakojimas apie spalvingas diskusijas dėl buvusio muziejaus pastato privatizavimo  (VIDEO) (papildyta)

Šiandien įvyko Šilutės rajono savivaldybės tarybos Socialinių reikalų komiteto posėdis. Be iš anksto suplanuotų sprendimo projektų, atsirado keli papildomi. Jų tarpe sprendimas dėl viešame aukcione parduodamų objektų. Jau buvo rašyta, kad į šį sąrašą vėl įtrauktas ir pastatas Lietuvininkų g. 36, buvęs Šilutės muziejus.  

Išvakarėse Šilutės rajono savivaldybės tarybos nariams buvo išplatintas Šilutės gražinimo draugijos kreipimasis, kad šis pastatas nebūtų privatizuotas, o būtų tarnautų visuomenės poreikiams. Dėl to, svarstant šį galimą sprendimą, įsiplieskė karštos diskusijos. Jose dalyvavo ne tik komiteto nariai, savivaldybės atstovai, bet ir visuomenininkas Adas Nausėda. Kaip buvo „diskutuojama“ galima pažiūrėti šiame video siužete. Buvo išsakyta daug įvairių priekaištų vieni kitiems.

Galiausiai vienam pritarus dėl šios sprendimo įtraukimą į Tarybos posėdį bei 5 susilaikius, komitetas turėtų ateinantį ketvirtadienį skelbti, kad pritarimo jam nebūta. Diskutuojant buvo nutarta, kad visuomeninės organizacijos, pretenduojančios valdyti šį pastatą, pateks tam raštišką prašymą. Tuomet taryba ir turėtų spręsti dėl jo išbraukimo, ar ne, iš privatizavimo sąrašo.

Be the first to comment on "Video pasakojimas apie spalvingas diskusijas dėl buvusio muziejaus pastato privatizavimo"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*