Valdžia dėl „Šimtmečio“ gatvės Šilutėje persigalvojo  (VIDEO) (papildyta)

Rengiant „Šimtmečio“ gatvę, būtų tekę nugriauti po dalį istorinių pastatų, nes ji tiesiog nebūtų tilpusi.

Prieš Kalėdas surengtame paskutiniame Šilutės rajono savivaldybės tarybos posėdyje buvo rengiamasi aptarti ir priimti 32 sprendimus. Tiek buvo paskelbta Savivaldybės tinklapyje esančioje posėdžio darbotvarkėje. Tačiau, prasidėjus posėdžiui, Šilutės rajono meras Vytautas Laurinaitis prieš siūlydamas Tarybai tvirtinti jo darbotvarkę, paskelbė, kad iš jos išimami du vienas su kitu susiję sprendimai, kuriais buvo ketinta Šilutės mieste nutiesti naują gatvę.

Šimtmečio gatvės nebus

Labai gražiu ir skambiu „Šimtmečio“ pavadinimu gatvę ketinta nutiesti (įrengti) Šilutės Laisvės alėjos kvartale palei 6, 7, 8, 9 numeriais pažymėtus namus. Tačiau tam labai ryžtingai pasipriešino šių namų gyventojai – gatvė čia niekam nereikalinga. Tai gyventojai išsakė ir rinkę parašus, ir susitikę su rajono vadovais Šilutės seniūnijos salėje.

Oficialiai parengtame Tarybos sprendime dėl šios naujos gatvės buvo įrašyta, kad jį galima skųsti LR administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka Šilutės rajono savivaldybės visuomeninei administracinių ginčų komisijai bei Klaipėdos apygardos administraciniam teismui. Tai žinodami šio ramaus kvartalo gyventojai labai aiškiai Šilutės valdžiai ir pasakė, kad sprendimą dėl gatvės ginčys ir skųs visomis įmanomomis priemonėmis ir instancijoms. Jie matyt buvo neblogai pasirengę tam susitikimui ir žinojo, kad sprendimą dėl naujos gatvės bus labai nesunku užginčyti, nes jis prieštaravo bent keliems teisės aktams.

Žodžiui – naujos labai gražiu pavadinimu gatvės miesto centre nebus. Valdžia jos būtinumą argumentavo tuo, kad tik įrengus ją bus galima tvarkyti minėtų namų kiemus. Intencija lyg ir gera, tačiau kažkodėl peršasi mintis, kad paskatų valdžiai kone per jėgą brukti šiaip jau ne itin būtiną gatvę mieste gali būti ir kitų.

Vanduo nebrangs

UAB „Šilutės vandenys“ teikimas vanduo bei jo nuotėkos rajono gyventojams kol kas nebrangs. Nors tokia galimybė ir buvo. Nors tas didėjimas galėjo būti ne itin ženklus – tik 14 euro centų.

Šis padidėjimo galėjo atsirasti dėl to, kad buvo sumažintas UAB „Šilutės vandenys“ įstatinis kapitalas. Toks Tarybos sprendimas. Taip Savivaldybės taryba turėjo pasielgti, nes įmonės finansiniai rodikliai neleido įmonei skolintis bankuose. Tačiau sumažinus tuos rodiklius kilo būtinybė keisti vandens kainą, nes ji sudėtingų vandens kainų formulių skaičiavimo sistema susijusi su bazine šios įmonės tiekiama vandens kaina.

Savivaldybės administracija parengė sprendimą, kuriuo vandens kaina nesikeičia. Tačiau Ekonomikos ir finansų komitete svarstant šį sprendimą atsirasto siūlymas kainą vis tik didinti – tai taip pat susiję su galimomis paskolomis, kurias ši įmonė turi dengti investicinius projektus. Tad Tarybos posėdžiui buvo pateiktos dvi alternatyvos: Savivaldybės administracijos parengtu sprendimu nedidinti vandens kainos ir jį didinti. Galutiniu sprendimu balsuojant vis tik buvo nuspręsta – vandens kainos nedidinti.

Kiti sprendimai, kaip jau įprasta, buvo procedūriniai, tad didesnės tiesioginės įtakos Šilutės rajono gyventojams neturės.

Gražiu Šilutės mero V.Laurinaičio kalėdiniu sveikinimu ir baigėsi 2017 metų VIII šaukimo 30-tasis posėdis.

3 Comments on "Valdžia dėl „Šimtmečio“ gatvės Šilutėje persigalvojo"

  1. O kaip bus dėl šios alėjos renovacijos? Rašė spaudoje, jei gyventojai atsisakys gatvės, alėjos renocacijos nebus. Tai ką, ir toliau per šią alėją vaikščiosim ištrupėjusiais šaligatviais?! Juk šį kvartalą gyvybiškai bütina renovuoti. Ji miesto gėda bus, jei jos netvarkys. Nedarykit klaidos.

  2. šilutiškė | 2017-12-29 at 21:46 |

    Gerai, kad įsiklauso į gyventojų nuomonę. Ačiū aktyviesiems. O ,,Šilutės vandenys“ pasipildo savo biudžetą iš juridinių asmenų už lietaus vandenį, kurio šiemet gausu. Toks mokestis įvestas ne visose savivaldybėse.

  3. Atsisakė gatvės – tuo pačiu atsisakė ir alėjos renovacijos. Savivaldybės politikai rodė gyventojams planus kaip moderniai bus renovuota alėja.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*