Vakar priimtas 2016 metų Šilutės rajono savivaldybės biudžetas

Vasario 18 dieną vykusiame VIII šaukimo 9-ajame Šilutės rajono savivaldybė tarybos posėdyje priimtas 2016 metų Savivaldybės biudžetas. Iš esmės jis beveik tokio pat dydžio, kaip ir praėjusia metais – sudaro 33 milijonus 69 tūkstančius eurų pajamų su 496 tūkstančiais eurų skolintų lėšų. O išlaidų numatoma turėti 33 mln. 565 tūkst. eurų.

Jis buvo priimtas tik politinės Tarybos daugumos balsais, nes opozicija už jį nebalsavo. Po to, kaip šį sprendimo projektą pristatė Ekonomikos ir finansų komiteto pirmininko pavaduotojas Algis Bekeris, žodžio paprašė opozicijos lyderį pavaduojantis Raimundas Ambrozaitis. Jis išdėstė argumentus, kodėl opozicija nepalaikys pateikto 2016 metų savivaldybės biudžeto.

Trumpai reziumuojant R. Ambrozaitis kalbėjo apie tai, kad rajone mažėjant gyventojų, o dėl to sumažėjus net ir Savivaldybės tarybos narių skaičiui, valdančioji dauguma didina valdymui skirtas lėšas. Taip Savivaldybės tarybos išlaikymui pinigai didėja nuo 88 tūkst. Eur iki 111 tūkst. Eur. Anot R. Ambrozaičio, mero institucijai išlaikyti praėjusiais metais buvo skirta 76 tūkstančiai, o šiemet – 92 tūkstančiai eurų. Savivaldybės administracijai lėšos didinamos nuo 1,7 iki beveik 2 milijonų. Vietoje pernai buvusių 64 tūkstančių, 2016 metais 220 tūkstančių eurų skiriama Savivaldybės transporto išlaikymui. Iš jų numatoma įsigyti traktorių, o ne mokyklinius autobusus, taip siekiant užtikrinti mokinių pavėžėjimą iš uždaromų mokyklų. Mažėjant mokinių skaičiui nuo 97 iki 114 tūkstančių eurų didinamos lėšos Švietimo skyriaus išlaikymui.

Meras Vytautas Laurinaitis į tai opozicijai atsakė, kad per pusantrų metų, kai yra ši naujoji koalicija, skolas pavyko sumažinti, skaičiuojant litais, net 12 mln. Jis taip pat sakė, kad seniūnijose būtina atnaujinti techniką, iš kurios dažniausiai belikęs tik pavadinimas. Taip pat būtina nuomoti automobilius socialiniams darbuotojams, kurie dirba su rizikos šeimomis. Galvojama ir apie mokyklinių autobusų nuomą, nes jų parkas taip pat yra nusidėvėjęs.

Meras V. Laurinaitis taip pat paaiškino, kad Tarybos sekretoriatas aptarnauja visą Tarybą, o ne merą. O jis puikiai išsiverčia su vienu patarėju, kai gretimose Savivaldybės merai turi po du ar net tris patarėjus.

Apie Savivaldybės administracijos išlaikymo išlaidų didėjimą paaiškino administracijos direktorius Sigitas Šeputis. Jis kalbėjo, kad didėjimas susidarė dėl to, jog pakilo darbo užmokestis ir nuo praeitų metų kovo, liepos pirmos. Pakilo jis ir nuo šių metų pradžios. Tai ir yra įtraukta į šių metų Savivaldybės administracijos išlaikymo išlaidas, nes drauge su seniūnijomis čia dirba daugiau kaip 300 darbuotojų.

Pasisakė ir  Tarybos narys Zigmantas Jaunius. Jis palygino, kiek dirba darbuotojų mero neseniai laikytame Latvijos Saldus Savivaldybės švietimo skyriuje. Jo žiniomis, panašų, kaip ir Šilutė gyventojų turinčioje Savivaldybėje, švietimo skyriuje dirba perpus mažiau darbuotojų. Meras su tuo nesutiko sakydamas, kad Z. Jaunius pasiėmė ne tuos kaimynų savivaldybės skaičius.

Nežiūrint šių ir kitų oponentų pasakymų bei pastabų, politinės daugumos balsais 2016 metų Šilutės rajono savivaldybės biudžetas buvo priimtas.

Be the first to comment on "Vakar priimtas 2016 metų Šilutės rajono savivaldybės biudžetas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*