Siūlo grįžti į pradinę padėtį dėl H.Zudermano   

Vakar vykusio Socialinio Šilutės rajono savivaldybės tarybos komiteto posėdžio metu keturiems balsavus „už“ ir trims „susilaikius“ buvo priimtas kompromisinis sprendimas. Juo siūloma papildyti Šilutės H.Šojaus muziejaus nuostatus praėjusiame posėdyje paslapčia išbrauktu punktu, kuriame nurodyta, kur be pagrindinės muziejaus vietos H.Šojaus dvare vykdoma jo veikla. Tai yra grįžti iki birželio 30 dieną buvusią situaciją. Su būtinais procedūriniais pakeitimais.

Tai 9 punktas su papunkčiais. Įdomu, kad būtent pirmuoju 9.1. kaip tik ir yra nurodytas adresas „H. Zudermano g. 2, 99156, Macikų k., Šilutės sen., Šilutės. r. sav.“. Gal taip tik sutapo, o gal būtent šio muziejaus (ar ekspozicijos, kaip tiksliai reikėtų vadinti) reikšmė ar svarba tuo buvo pabrėžta, nes tik po to nurodomi Macikų lagerio karcerio, Švėkšnos bei Žemaičių Naumiesčio muziejų adresai.

Kompromisas dėl to, kad grupė tarybos narių, priklausančių opozicija – Algirdas Gečas, Sandra Tamašauskienė bei Raimundas Ambrozaitis, buvo užregistravę sprendimo projektą, kuriuo iš vis naikinamas gegužės mėnesio muziejaus nuostatų pakaitimai. Juos reikėjo keisti, nes jie turėjo būti suderinti su pasikeitusiu Savivaldos įstatymu. Tai vaidinamasis procedūrinis keitimas.

Komitete vis tik buvo šio projekto rengėjams išaiškinta, kad užtenka tik papildyti nuostatus išbrauktu 9.1. punktu. Tam ir buvo, kaip jau rašyta, pritarta.

Tačiau tai tik šio komiteto nuomonė. Viskas galutinai bus sprendžiama liepos 28 dieną vyksiančio Savivaldybės tarybos posėdžio metu.

Dar galima būtų pasakyti, kad prieš posėdį, Socialinio komiteto nariai lankėsi Macikuose, H.Zudermano muziejuje – ekspozicijoje. Jie apžiūrėjo jį, muziejaus direktorė Roza Šikšnienė bei muziejaus Stebėtojų tarybos pirmininkas Jonas Jatautas atsakė į klausimus.

1 Comment on "Siūlo grįžti į pradinę padėtį dėl H.Zudermano   "

  1. O kaip dėl numatyto direktorės atleidimo iš darbo?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*