Šilutės valdžia apie darbus ir planus

Šiandien spaudos konferencijos metu Šilutės rajono savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis, Administracijos direktorius Sigitas Šeputis bei Administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pozingis kiek praplėtė Tarybos posėdyje pristatytas ir patvirtintas savo praėjusių metų ataskaitas. Tuo pačiu papasakojo apie kai kuriuos Savivaldybės planus.   

Meras

Meras, kaip jam ir dera, labiau kalbėjo apie strateginius rajono dalykus. Pradėjo nuo pastaruoju metu vis plačiau visur nušviečiamo projekto – apžvalgos bokšto Rusnėje statybos. V.Laurinaitis sakė, kad jau galutinai apsispręsta dėl jo vietos: apžvalgos bokštas turėtų iškilti salos pabaigoje prie Atmatos upės žiočių, netoli upėje stovinčios akmeninio švyturio. Šioje vietoje bokštą įsivaizdavo stovintį ir Rusnės bendruomenė, ir Nemuno deltos regioninio parko administracija. Šiai vietai pritarė ir Aplinkos ministerija bei Saugomų teritorijų direkcija. Kitą savaitę turėtų atvykti aplinkos ministras bei saugomų teritorijų vadovybė ir galutinai patvirtinti apžvalgos bokšto statybos minėtoje vietoje.

Kadangi šį statinį numatyta statyti gerokai toliau nei planuota, tai pareikalaus ir daugiau lėšų. Tačiau tikimasi, kad visa tai galėtų kainuoti 400–500 tūkstančiai eurų. Meras sakė, kad jei Savivaldybė laiku atliks „namų darbus“, tai tokio bokšto statyba gali prasidėti rudenį.

V.Laurinaitis taip pat pasakojo ir apie kitą aktualiją – Švietimo tinklo pertvarką. Jis teigė, kad su bendruomeninėmis yra ieškoma sprendimų, kaip uždaromų mokyklų mokiniams būtų patogiau vykti į pasirinktas mokyklas. Meras tvirtino, kad Šilutės autobusų parkas gali užtikrinti sklandų mokinių pavėžėjimą.

Meras užsiminė ir apie Šilutės medicinos įstaigų sujungimą. Priminsime, kad sprendimas prijungti Šilutės pirminį sveikatos priežiūros centrą prie antrinio jau buvo paruoštas Savivaldybės tarybai. Tačiau teismas buvo laikinai sustabdęs šį jungimą. Šiuo metu tai yra panaikinta ir suplanuotas jungimas vyks. V.Laurinaitis sakė manantis, kad tai teisingas žingsnis ir anksčiau ar vėliau taip bus padaryta kitose savivaldybėse.

Nemažai meras laiko skyrė ir Savivaldybės partnerystės programai. Jis vardino Šilutės rajono užsienio partnerius, apibūdino, kokie bendri projektai atlikti arba numatomi drauge vykdyti. Jis kalbėjo, kad Savivaldybės vadovybei atnaujinus kai kuriuos ryšius, toliau bus bendraujama bendruomenių lygiu. Tad jei pareikš norą, nerukus su užsienio partneriais bendrauti galės ir saviveiklos kolektyvai, ir švietimo įstaigos ar verslo bedrovės.

Direktorius

Savivaldybės administracijos direktorius S.Šeputis pradėjo nuo atliekų surinkimo klausimo ir su tuo susijusių dalykų. Jis pastebėjo, kad kai praėjusiais metais individualių sodybų gyventojams buvo išdalinti 5 tūkstančiai rūšiavimo konteinerių, žymiai sumažėjo į Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centrą (KRATC) išvežamų šiukšlių kiekiai. Dėl to sumažėjo skolos ir tam centrui, ir vežėjams. Tačiau KRATC elgiasi monopolistiškai, tad susirinkę į Neringos savivaldybę regiono merai bandė šią problemą spręsti.

Administracijos direktorius kalbėjo ir apie Šilutės gatves bei rajono kelių būklę, jų remontą. S.Šeputis sakė, kad daug brangiau atsieina duobių lyginimas nei kapitalinis kelio remontas. Jis kalbėjo, kad šiuo metu yra rengiamas Gluosnių gatvės kapitalinio remonto projektas. Sankryžoje su Cintjoniškių gatve planuojama įrengti žiedinę sankryžą. Tokios sankryžos Šilutėje pasiteisino, tad jos galėtų atsirasti ir Lietuvininkų, Tilžės bei M.Jankaus gatvių sankirtoje. Planuojama Ramučių gatvės plėtra. Su estakados atsiradimu turėtų būti išspręstas ir dviračių tako į Rusnę klausimas. Taip pat yra parengtas projektas tęsti kelio Klaipėda–Šilutė plėtrą iki Veiviržo upės.

Kalbėta buvo ir apie namų renovaciją. Direktorius sakė, kad miestas dėl to tik gražėja. Jis pastebėjo, kad ne tik Šilutėje, bet ir kitose rajono gyvenvietėse jau prasideda pastatų renovacija.

Nuotraukoje:
Šilutės rajono vadovybė. Iš dešinės: Savivaldybės meras V.Laurinaitis, Administracijos direktorius S.Šeputis ir direktoriaus pavaduotojas V.Pozingis.  

Be the first to comment on "Šilutės valdžia apie darbus ir planus"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*