Šilutės savivaldybė vėl pilnos sudėties

Naujasis Šilutės rajono savivaldybės mero pavaduotojas Algis Bekeris.

Vakar vykusiame paskutiniame šių metų Šilutės rajono Savivaldybės tarybos posėdyje pavyko išrinkti naująjį mero pavaduotoją. Juo tapo socialdemokratų atstovas Algis Bekeris.

Tai buvo antras bandymas išrinkti mero pavaduotoją vietoje Anapilin išėjusio Algirdo Balčyčio. Mero pavaduotojo pareigos Šilutės savivaldybės taryboje pagal koalicinę sutartį priklauso socialdemokratų partijai.

Pirmasis bandymas buvo lapkričio mėnesio tarybos posėdžio metu. Tuomet Šilutės socialdemokratų pasirinktą kandidatą Arūną Pupšį tepalaikė 9 tarybos nariai, o 14 iš vis balsavo „prieš“ bei 2 politikai neišsakė aiškios nuomonės – „susilaikė“. Tai buvo pirmas kartas, kada iki tol tvirtas pozicijas turėjusi 17 tarybos balsų dauguma pasielgė ne taip, kaip norėjo partijų viršūnės. Gali būti, kad drąsos būta tik todėl, jog balsavimas buvo slaptas.

Vakarykščiame posėdyje padėtis buvo kiek geresnė – iš 17 politinės daugumos, A.Bekerį palaikė 13 – minimalus galimas politikų skaičius. Tai savotiškas signalas Savivaldybės tarybos vadovybei, kad politinė padėtis keičiasi. Ir niekas negali būti garantuotas, kad prasidėję politiniai procesai nepasikartos praėjusios tarybos pavyzdžiu, kada nauji politiniai sandoriai buvo sudaromi kas keletą mėnesių. Juk visi žino, kad politikoje draugų nebūna – yra tik laikini sąjungininkai. O nepasitenkinimas tarybos vadovybe palaipsniui auga. Ir ne tik opozicijos, kad yra visai natūralu, gretose.

Dabar belieka pasveikinti naująjį mero pavaduotoją A.Bekerį ir palinkėti įnešti daugiau įsiklausymo į tarybos balsus. O taip pat išminties ir ramybės.

Be the first to comment on "Šilutės savivaldybė vėl pilnos sudėties"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*