Seimo narys A.S.Nausėda nepritarė tyrimui dėl nerimą keliančios padėties žemės ūkyje

Naujausias Seimo narių vietų planas parlamente.

Dar sausio mėnesį konservatoriai Seime ėmėsi iniciatyvos sudaryti laikinąją tyrimo komisiją dėl padėties žemės ūkyje. Tuomet buvo suformuluoti 27 klausimai. Parlamentinės komisijos tyrimas turėjo atsakyti į juos ir išsklaidyti visuomenėje kilusias abejones dėl padėties šiame ūkio sektoriuje.   

Politinį skaidrumą prieš rinkimus deklaravę Seimo valstiečiai noriai sudarinėję įvairias laikinas komisijas, jų manymu, neaiškiems politiniams procesams analizuoti, ties opozicijos iškeltus 27 klausimus ėmė ir sustojo.

Vienas iš paskutinių mėginimų sudaryti tokią komisiją buvo praėjusią savaitę, gegužės 15 dieną, vykęs parlamento balsavimas dėl Seimo Ekonomikos komiteto pateikto pateiktų išvadų. O jose buvo siūloma „Seimo nutarimo projektą atmesti“. Iš 100 posėdžio salėje kelios minutės prieš vienuoliktą valandą buvusių parlamentarų 53 pasisakė teigiamai, 41 buvo prieš, o 6 susilaikė. Taip buvo atsisakyta pradėti tokį tyrimą.

Seime tuo metu buvo ir balsavime dalyvavo Šilutės rinkimų apygardoje tiesiogiai išrinktas Seimo narys Alfredas Stasys Nausėda. Jo nuomonė tokia pati, kaip ir beveik visos valstiečių ir žaliųjų frakcijos, – „nepritarti“. Tik vienas šiai frakcijai priklausantis Povilas Urbšys antradienį pasisakė, kad tokia abejones išsklaidanti komisija būtų sukurta.

Kodėl šilutiškis A.S.Nausėda balsuodamas pasisakė prieš tokį tyrimą, tikėkimės, jis rinkėjams dar paaiškins. O noras sužinoti savo kraštą atstovaujančio politiko poziciją paskatino pasidomėti, kaip iš vis sekasi į Vilnių išvykusiam Pamario krašto atstovui. Nes labai jau retas svečias A.S.Nausėda tapo savame krašte.

Visa čia pateikta medžiaga yra iš Seimo tinklalapio, tad kiekvienas bet kada gali sužinoti, kaip kam sekasi ar koks politikas ką daro.

Pagal šią statistiką, A.S.Nausėda nuo šio Seimo kadencijos pradžios yra pateikęs 13 teisės aktų projektų. Paskutiniai du – jau šioje sesijoje. Tai Konstitucijos 74 straipsnio pakeitimo įstatymo projektas ir Seimo nutarimo „Dėl valstybės pripažinimo suteikimo Senovės baltų religinei bendrijai „Romuva“ projektas. Konstitucijos pakeitimas susijęs su balsavimu dėl aukščiausių valstybės pareigūnų ar Seimo narių pareigų sustabdymu ar mandato atėmimu. Šilutiškis politikas tiesiog įsiliejo būrį jį parengusių ir siūlančių svarstyti šias pataisas parlamentarų. Dėl „Romuvos“ tai taip pat – Nausėda būryje, kurie siūlo valstybės pripažinimą šiai religinei bendruomenei.

Vienas paskutiniųjų su kitais politikais inicijuotas – Žemės gelmių įstatymo projekto pakeitimas. Ja siūloma patikslinti 14 straipsnio 4 dalį ir ją išdėstyti taip: „Draudžiama vykdyti išsklaidytųjų angliavandenilių išteklių tyrimą ir (ar) naudojimą taikant hidraulinį uolienų ardymą.“

Kiti siūlymai jau senesni ir siekia ankstesnes sesijas. Tai Veterinarijos įstatymo atitinkamų straipsnių pakeitimas, piliečių nuosavybės teisių į išlikusį nekilnojamąjį turtą atkūrimo pakeitimas, Seimo nutarimas „Dėl 2018 metų paskelbimo Tėvo Stanislovo metais“ projektas ir Seimo nutarimo „Dėl Lietuvos Respublikos Seimo laikinosios tyrimo komisijos dėl Lietuvos Respublikos rinkai tiekiamų galimai žemesnės kokybės maisto produktų sudarymo“ projektas.

Praėjusiais metais Šilutę atstovavęs Seimo narys nemažai sirgo. Dėl to jo „lankomumas“ buvo ne itin koks. Šie metais dėkingesni – iš 33 nuo kovo 10-tosios ketvirtąją sesiją vykusių posėdžių, jis buvo 29-se. Seimo statistikoje kalbama tik apie plenarinius posėdžius, kurie rengiami dukart per savaitę – antradieniais ir ketvirtadieniais. Praėjusioje, trečiojoje, sesijoje – nuo 2017 m. rugsėjo 10 iki 2018 m. kovo 9 d. dalyvavo 37 iš 49 plenarinių posėdžių.

Seimo svetainėje nurodyta ir ar posėdžių metu balsavo politikai. Nuo kovo 10 dienos ketvirtąją sesiją buvo surengti 529 balsavimai. A.S.Nausėda vienaip ar kitaip pasisakė 331 atvejais. O tai – 62,57 %. Ankstesnėje, trečiojoje, sesijoje vyko 1201 balsavimai. Šilutiškis išreiškė nuomonę 549 teisės aktų atvejais. O tai – 45,71 % visų tos sesijos balsavimų.

Tai tik keletas pastebėjimų, ką ir kaip daro, kaip balsuoja Šilutės žmonių į Seimą išrinktas ir į Vilnių pamario žmones atstovauti išsiųstas Alfredas Stasys Nausėda.

3 Comments on "Seimo narys A.S.Nausėda nepritarė tyrimui dėl nerimą keliančios padėties žemės ūkyje"

  1. šaunuolis mūsų ALFREDAS.

  2. Edvardas | 2018-05-21 at 21:45 |

    žemės ūkis didelio nerimo nekelia, kelia kiti per 26 metus isišakniję reikalai.. kurie ir iššaukė šį susirūpinimą.

  3. Marionetinis | 2018-05-22 at 07:04 |

    Buvo ketinama daryti tyrimą dėl Agrkoncerno veiklos. Lietuvoje negali turėti daugiau kaip 500 ha nuosavos žemės, bet kažkas turi arti 40 000 ha. Kaip taip nutiko, ir norą išsiaiškinti užblokavo ir A.S.Nausėda.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*