Seimo nariai A.Skardžius ir K.Komskis pritarė naujam Darbo kodeksui  

Birželio 21 dieną, 16 valandų 43 minutės, Šilutę ir Pagėgius atstovaujantys politikai – Artūras Skardžius ir Kęstas Komskis, drauge su dar 63 parlamentarais, balsuodami priėmė naująjį Darbo kodeksą. Tiksliau – pritarė minėto kodekso „patvirtinimo, įsigaliojimo ir įgyvendinimo įstatymui“. Šis labai svarbus ilgai politikų svarstytas, visuomenėje plačiai aptarinėjamas įstatymas pradės veikti nuo 2017 metų sausio 1 dienos.

Iš 141, o tiksliau 140 Seimo narių (Eligijus Masiulis atsisakė mandato), balsavimui užsiregistravo 92 parlamentarai. Už Darbo kodekso patvirtinimo, įsigaliojimo ir įgyvendinimo įstatymą 65 balsavo „už“, 12 Seimo narių buvo „prieš“, ir 14 „susilaikė“.

Vieningai už naująjį Darbo kodeksą balsavo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija: pasisakė  25 jos nariai, Darbo partijos frakcija nebuvo tokia vieninga – 17 jos narių pritarė ir po vieną nepritarė ar susilaikė. Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos balsai taip pat pasiskirstė – 11 buvo „už“, 3 balsavo „prieš“, o 9 „susilaikė“. Liberalų sąjūdžio frakcija turėjo tik vieną nuomonę – 6 buvo „už“. Frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ penki nariai balsavo „už“ ir 2 „susilaikė“. Mišri Seimo narių grupė buvo kategoriškesnė: 6 jos nariai balsavo „prieš“, 2 „susilaikė“ ir 1 „pritarė“ naujajam Darbo kodeksui. Lietuvos lenkų rinkimų akcijos -Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos 2 nariai balsavo „prieš“.

Šiame balsavime Seime nedalyvavo dalį Šilutės rajono rinkėjų atstovaujantis Remigijus Žemaitaitis, priklausantis frakcija „Tvarka ir teisingumas“.

Naujais Darbo kodeksas bei kai kurios jame esančios nuostatos visuomenėje buvo sutiktos nevienareikšmiškai. Ne kartą kai kurių politikų, profesinių sąjungų atstovų šis darbo santykius liberalizuojantis įstatymas buvo įvardintas, kaip labiau palankus darbdaviams. Tačiau tik jam įsigaliojus viskas bus labiau aišku.

Naująjį Darbo kodeksą dar turi pasirašyti Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Tik tuomet jis įgaus pilną teisinę išraišką ir įsigalios.

1 Comment on "Seimo nariai A.Skardžius ir K.Komskis pritarė naujam Darbo kodeksui  "

  1. Puiki proga šilutiškiams pamąstyti, ar šitaip balsuojančius savo atstovus norės matyti dar vieną kadenciją Seime.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*