Priminė direktoriaus duotus pasižadėjimus

Praėjusį ketvirtadienį vykusiame Šilutės rajono savivaldybės tarybos posėdyje ir vėl neapsieta be politinės daugumos ir opozicijos apsižodžiavimų. Be smulkesnių replikų jie įsižiebė posėdžio pabaigoje, kai Raimundas Ambrozaitis paklausė mero Vytauto Laurinaičio, ar buvo atsižvelgta į sausio 28 dienos opozicijos raginimą inicijuoti administracijos direktoriaus pavaduotojui Virgilijui Pozingiui nuobaudos skyrimo už supainiotus privačius ir viešuosius interesus.  

Opozicijos atstovas, kreipdamasis į merą, išvardino ir Savivaldos įstatymo straipsnius, kuriais remiantis turėtų būti pradėta tarnybinės nuobaudos skyrimo procedūra. Šilutės rajono savivaldybės meras V.Laurinaitis priminė, kad direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pozingis nėra jam pavaldus. Tad pats neinicijavo bei neskyrė jokių nuobaudų. Be to, yra Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos pripažinta, kad ne vienas Tarybos narys yra turėjęs interesų konfliktų, tačiau iš Tarybos narių niekas iki šiol neatsistatydino. Tad jis pasiūlė kreiptis tiesiai į Savivaldybės administracijos direktorių Sigitą Šeputį.

Arvydas Jakas, kitas opozicijos atstovas, apgailestaudamas, jog Administracijos direktoriaus posėdyje tuo metu nebuvo, perkaitė jo, kaip buvusio kandidato į Šilutės rajono savivaldybės merus, rinkimų programos „Svarbiausiai – žmogus“ penktą punktą. Kandidatas tuomet deklaravo: „Nesitaikstysiu su korupcija, protekcionizmu, viešųjų ir privačių interesų konfliktais ir piktnaudžiavimu tarnyba“.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija savo 2016 metų sausio 6 dienos sprendimu pripažino, kad „Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pozingis, derindamas Šilutės rajono savivaldybės tarybos sprendimo projektą, susijusį su Paičių melioracijos statinių naudotojų asociacija, kurios narys jis yra, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo 3 straipsnio 1 dalies 2 punkto bei 11 straipsnio 1 ir 2 dalių nuostatas“.

Visas Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimas čia.

Be the first to comment on "Priminė direktoriaus duotus pasižadėjimus"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*