Pradžioje atmetė, vėliau žadėjo įtraukti

 

Antradienį, pradėjus aptarinėti Ekonomikos ir finansų komitetui pateiktų būsimo Tarybos posėdžio sprendimo projektus, Arvydas Jakas pasigedo savo pasiūlymo – pavesti Savivaldybės administracijai pradėti tvarkyti pačiame miesto viduryje esančią Pelkės gatvę. Pradžioje politikui buvo paaiškinta, kodėl sprendimo projektas nebuvo įtrauktas. Vėliau, jau po A.Jako pasisakymo, pažadėta ateinančiam posėdžiui atsižvelgti į jo pasiūlytą sprendimo projektą.

Tarybos sekretorius Andrius Jurkus pasipiktinusiam Tarybos nariui paaiškino, kad Tarybos svarstymui teikiami tik kalbininko ir teisininkų pasirašyti sprendimai. Šiuo atveju teisininkai nesutiko vizuoti šio sprendimo, nes esanti kita tvarka. Pagal ją pati bendruomenė sprendžia, kurią gatvę ar vietą pirmiau pradėti tvarkyti. O ši gatvė nebuvo su bendruomene aptarta. A.Jakas nesutiko su tokiu aiškinimu sakydamas, kad šios gatvės realiai nėra, tad kokia kalba turėtų būti apie jos tvarkymą. Jis siūlė tiesiog imti projektuoti ją, nes nubrėžus ją tik plane ir numačius ją ateityje įrengti, aplinkinių mikrorajonų gyventojai ja ėmė naudotis trumpindami kelią iš Dirvų bei gretimų gatvių į centrinę Lietuvininkų gatvę. Tad A.Jakas ir pasiūlė pradžioje imti Pelkių gatvę realiai suprojektuoti. Vėliau jau turėtų būti kita kalba apie jos įrengimą. Politikas sakė, kad dabar ši viduryje miesto esanti Pelkių gatvė realiai pateisina savo pavadinimą. Ypač palijus ar pasnigus, kai ji tampa neišbrendama bei neišvažiuojama.

Po A.Jako aiškinimų, posėdyje dalyvavęs Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pozingis sutiko, kad apie tai galima kalbėti. Juo labiau, kad tai neturėtų labai brangiai kainuoti. Žinia, Šilutės rajono savivaldybės biudžetas yra labai įtemptas ir papildomų lėšų jame rasti labai sunku. Pasiūlytas sprendimo projektas turėtų būti įtraukas į gegužės mėnesio Tarybos posėdžio darbotvarkę.

Nuotraukoje:
Tik valdininkų brėžiniuose esanti Pelkės gatvė Šilutės miesto centre. 

Be the first to comment on "Pradžioje atmetė, vėliau žadėjo įtraukti"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*