Pasiūlė merui nesitaikstyti su neigiama valstybės tarnautojo veikla

Šilutės rajono savivaldybės tarybos posėdžio pabaigoje opozicijos lyderis Algirdas Gečas perskaitė pareiškimą, skirtą Tarybai ir merui. Pastarasis pasiūlė parodyti politinę valią ir atstatydinti Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoją Virgilijų Pozingį, kaip praradusį politinį pasitikėjimą.    

Pareiškime sakoma, kad opozicija, įvertinusi Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) nutarimą, pareiškia, kad V.Pozingis negali toliau eiti užimamų pareigų. VTEK savo sprendime pripažino, kad Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas pažeidė Privačių ir viešųjų interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo kai kuriuos straipsnius ar jų nuostatas. Tuo pačiu opozicija mano, kad minėtas asmuo šiurkščiai pažeidė ir Valstybė tarnybos įstatymą. Todėl opozicija kviečia Savivaldybės tarybą ir merą V. Laurinaitį parodyti politinę valią ir įvertinus V. Pozingio veiksmus, atstatydinti jį iš užimamų pareigų. Pareiškime sakoma, kad opozicija nebetiki, jog V. Pozingis galėtų ateityje ginti viešąjį interesą. Jame kviečiama Savivaldybės tarybos valdančią daugumą bei merą V. Laurinaitį visai krašto bendruomenei parodyti, kad jie nesitaiksto ir nesitaikstys su tokia neigiama politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojo veikla.

Meras V. Laurinaitis iškart sureagavo į šį pareiškimą. Jo nuomone, šitas Vyriausios tarnybinės etikos komisijos sprendimas konkrečiai nenurodo, kad V. Pozingis nebegali eiti tokių pareigų. „Šiaip, – kalbėjo meras, – minėta komisija, jei mato, kad šiurkščiai yra pažeista tarnybinė etika, daro prierašą, jog siūlo galimybę nebeiti šitų pareigų. O čia šito nėra“. Ir Tarybai meras paaiškino, kad jei VTEK tik konstatuoja dėl apžeidimo, tai toks asmuo neskatinamas ir nepaaukštinamas pareigose vienerius metus nuo pažeidimo. Tad V. Pozingis nebus pakeltas pareigose. Baigdamas V. Laurinaitis dar pridūrė, kad, jo nuomone, jei Vyriausiosios  tarnybinės etikos komisijos sprendime neužsimenama apie tarnautojo atstatydinimą, tai ir nėra laikoma labai šiurkščiu prasižengimu.

Taip Šilutės r. savivaldybės tarybos posėdyje baigėsi opozicijos bandymas apeliuoti į politikų padorumą.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimą dėl Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojau Virgilijaus Pozingio galite pamatyti čia.

Be the first to comment on "Pasiūlė merui nesitaikstyti su neigiama valstybės tarnautojo veikla"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*