Nepavykęs dar vienas bandymas bausti

Panašu, kad supainiojęs privačius ir viešuosius interesus Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pozingis iš vandens „išlips sausas“. Taip galima manyti po vakar vykusio Savivaldybės tarybos Ekonomikos ir finansų komiteto posėdžio. Į darbotvarkę nebuvo įtrauktas Tarybos nario Arvydo Jako siūlymas skirti savotišką nuobaudą – panaikinti 60 procentų atlyginimo priemoką šiam pareigūnui.

A.Jakas pasinaudojo įstatymo numatyta teise – inicijuoti ir siūlyti Tarybai sprendimus. Tokį teikimą Tarybos sekretoriate jis registravo kovo 17 dieną (apie tai čia). Pagal nustatytą tvarką, prieš patenkant į Tarybą, visi būsimi sprendimai turi būti aptariami ir svarstomi Savivaldybės tarybos komitetuose. Tad šio komiteto veikloje dalyvaujantis A. Jakas vakar nustebo, kad jo siūlymas nėra įtrauktas į komiteto darbotvarkę. Tarybos sekretorius Andrius Jurkus, rengiantis sprendimo projektus posėdžiams, A. Jakui atsakė, kad taip pasielgta dėl to, jog yra neigiamas Savivaldybės teisininkų galimo sprendimo vertinimas. Apie tai išsamiau paaiškino Šilutės r. savivaldybės Personalo ir teisės skyriaus vedėjas Arvydas Bielskis. Anot jo, teisinis pasiūlyto sprendimo reglamentavimas yra netinkamas, nes yra nuoroda į Vyriausios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) išvadą. O Viešųjų ir privačių interesų valstybės tarnyboje derinimo įstatymas sako, kad prasižengęs pareigūnas negali būti skatinamas. Šiuo atveju V. Pozingiui buvo skirta priemoka ne už tai, o už „įprastinį darbo krūvį viršijantį darbą“. Tad toks teisinis reglamentavimas Tarybos sprendime būti negali.

A.Jakas atrėžė, kad jo paruoštame sprendime niekur apie skatinimą nėra užsiminta, tik atsižvelgta į VTEK sprendimą, jog V. Pozingis pažeidė įstatymą. Dėl to jis ir siūlo sprendimo projektą, kuriuo naikinamas administracijos direktoriaus pavaduotojui papildomas darbo krūvis ir už tai mokama priemoka. A. Jakas taip pat teigė, kad V. Pozingiui negalima skirti jokio papildomo darbo krūvio, nes jis nesusitvarko ir su savo tiesioginiu darbu. Tuo šiuo klausimu diskusijos komitete ir baigėsi.

Taip buvo dar vienas mėginimas nubausti prasižengusį Savivaldybės administracijos pareigūną. Pirmasis buvo opozicijos kreipimasis į Šilutės rajono savivaldybės merą Vytautą Laurinaitį, dėl nuobaudos skyrimo V. Pozingiui. Į tai meras atsakė, kad Administracijos direktoriaus pavaduotojas jam nėra pavaldus. Opozicijos narys A. Jakas vasario mėnesio Tarybos posėdžio metu priminė prieš metus į merus kandidatavusio dabartino Savivaldybės administracijos direktoriaus Sigito Šepučio rinkimų pažadus, kuriais jis žadėjo nesitaikstyti viešųjų ir privačių interesų konfliktais (žiūrėti čia).

Kol kas šiuo klausimu tiek.

Be the first to comment on "Nepavykęs dar vienas bandymas bausti"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*