Naujienos tiesiai iš savivaldybės vadovų lūpų

Šiandien, paskutinį mėnesio antradienį, Šilutės rajono vadovai susitiko su žiniasklaidos atstovais. Šilutės rajono Savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis, Savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Šeputis bei direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pozingis supažindino su per mėnesį atliktais darbai bei pasidalino planais ateičiai.      

V.Pozigis šį mėnesį lankėsi pas Šilutės partnerius Turkijoje, Alanijos savivaldybėje. Tikslas – susipažinti, kaip sekasi šiai savivaldybei dirbti socialinėje srityje rūpinantis neįgaliaisiais. V.Pozingis sakė, kad pasimokyti iš ties yra ko. Tiesa, tam reikėtų nemažai lėšų.

Meras V.Laurinaitis kalbėjo apie asociacijos „Klaipėdos regionas“ posėdį. Jis buvo skirtas turizmo vystymui Vakarų Lietuvoje. Jo metu buvo prisiminta prieš keletą metų atlikta turizmo vystymo galimybių studija „Vakarų krantas“. Joje gerai buvo išanalizuotos dviračių takų tinklo kūrimo galimybės, jais sujungiant Skuodą ir Ventės ragą. Taip pat toje studijoje aprašyta, kaip gali būti turizmo reikmėms panaudojamas Vilhelmo kanalas. Tad, sakė meras, reikėtų galutinai apsispręsti – vystomas „Vakarų kranto“ numatyta turizmo infrastuktūra, ar padedama studija į archyvą visiems laikams.

Tuo pačiu direktorius S.Šeputis priminė, kad lapkritį Šilutėje vyko Ūkio ministerijos remiami trijų dienų turizmo sektoriaus tarptautiniai mokymai. Dalyvavo nemažai lektorių iš pasaulio šalių. O tai labai gera reklama Šilutei ir visam Pamariui.

Meras V.Laurinaitis pasidžiaugė Lietuvos Laisvosios rinkos instituto 2016 metų tyrimo – Šilutės savivaldybei skirta penkta vieta. Joje pasigesta tik investicijų rajone. Tačiau, anot mero, šiuo metu investicijos yra sustojusios, nors savivaldybėje yra parengtas visas jų paketas. Tai ir būsimo Sporto ir poilsio komplekso statyba, ir Pamario mokyklos renovacija, Kultūros ir pramogų centro rekonstrukcijos projektavimas. O taip pat vadovai pasidžiaugė, kad jau parengti 9 Šilutės daugiabučių namų renovacijos projektai ir dar 11 ruošiama. Anot vadovų, gyventojai jau suprato renovacijos naudą.

Meras kalbėjo, kad yra sumanyta suprojektuoti vieną bendrą erdvę tarp Šilutės Savivaldybės pastato ir Kultūros ir pramogų centro. Į svarstymus, kaip tai turėtų būti ir atrodyti, įsijungė rajono architektų visuomenė. Apžiūrėti ir įvertinti viską vietoje atvyks Kultūros paveldo departamento Klaipėdos skyriaus vedėja Audronė Puzonienė. Tuo pačiu bus vertintas ir senasis muziejaus pastatas, kokių minimalių darbų jam gali reikėti, norint jį naudoti visuomenės poreikiams. Tuo pačiu bus tariamasi dėl paminklo Švėkšnoje Lietuvos nepriklausomybės akto signatarui Kazimierui Šauliui. Jau yra mecenatas, kuris norėtų funduoti tokio paminklo statybą. Savivaldybės vadovų nuomone, jis geriausi derėtų aikštėje priešais Švėkšnos biblioteką. Kalbant dar apie Švėkšną, meras bei administracijos direktorius pasidžiaugė, kad jau įvyko rangos darbų konkursas Vilkėno ir Žalgirio gatvių rekonstrukcijai. O jo metu pavyko net 30 % sumažinti darbų kainą. Paklausus, kada galima darbų pradžia, vadovai kalbėjo, kad dabar vyksta įvairūs derinimo darbai.

Kad darbai Vilniuje gali ilgai trukti ir net strigti, savivaldybės vadovai pailiustravo pavyzdžiu, kad iki šiol Lietuvos Vyriausybė dar neperdavė savivaldybės žinion sklypo, kuriame jau turėjo prasidėti iškeliamo iš Tilžės gatvės autobusų parko statyba. Tačiau, kol neįspręsti sklypo reikalai – niekas nieko negali pardėti.

Meras taip pat kalbėjo, kad ne vienam jau pabodę Šilutės miesto švenčių panašūs scenarijai. Todėl sudaryta darbo grupė, kuri ir turi nuspręsti, kaip šventes padaryti kitokias. Juo labiau, jog pasaulyje pavyzdžių, kaip galima švęsti, yra nemažai. Baigėsi susitikimas diskusija, kaip daryti su alkoholio prekyba švenčių metu. Kolegė pastebėjo, kad viešas gėrimas yra draudžiamas. Tuo tarpu švenčių metu tai lyg  ir įteisinta. Kiek padiskutavus, buvo nutarta ateityje pratęsti pokalbį, į jį įtraukiant ir visuomenę.

Be the first to comment on "Naujienos tiesiai iš savivaldybės vadovų lūpų"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*