Kadetų klausimas atidedamas, o Kęstučio gatvę perprojektuoja   

Kaip yra sutarta su žiniasklaidos atstovais, šiandien, mėnesio baigoje, susitikimą surengė Šilutės rajono Savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis ir Administracijos direktorius Sigitas Šeputis. Jie papasakojo, kuo gyveno šį mėnesį, supažindino, ką planuoja bei atsakė į klausimus.  

Šiaip jau numatyta, kad tokie susitikimai bus rengiami kiekvieno mėnesio paskutinį antradienį. Tačiau kaip tik vakar meras Vilniuje bendravo su Švietimo ir mokslo ministre Audrone Pitrėniene. Tad ir pradėjo savo mėnesio apžvalgą būtent nuo jo. Ministerijoje buvo aptariami du galimi sprendimai: dėl Jūrų kadetų mokyklos įkūrimo Rusnėje ir dėl Kintų vaikų vasaros stovyklos likimo. V.Laurinaitis sakė, kad jei pastarasis klausimas yra gan aiškus, tai dėl kadetų mokyklos Rusnėje – dar vyksta sprendimo paieškos. „Ministerija tobulina sprendimo sampratą“, – sakė meras. Jis pridūrė, kad švietimo skyriuje jie vieną specialistą įpareigos tokią sampratą ministerijai kuo greičiau padėti suformuoti.

Kalbant apie Kintų stovyklą – svarstomos dvi galimybės: savivaldybė ją įsigyja ir teikia projektą modernizuoti šią nugyventą stovyklą per Švietimo ir mokslo ministerijos tam skirtą fondą. Kita galimybė – stovyklą perduoti Šilutės turizmo ir paslaugų verslo mokyklai. Tuomet ši vieta taip pat modernizuojama, o mokykla išplečia savo bazę. Tai būtų gan palanku, nes šio mokyklos steigėjas yra pati ministerija. Kol kas sprendžiama, kas būtų geriau. Į žurnalistų klausimą, kad kai kurie tarybos nariai tam prieštarauja, meras atsakė, kad dažnai yra skirtingų nuomonių – bus bandoma jas derinti.

Praėjusį mėnesį Šilutėje lankėsi partneriai iš Saldus, savivaldybės Latvijoje. Taip pat į Ukrainą Tarutyne savivaldybę vyko Šilutės rajono vadovų delegacija. Tai – galimybė užmegzti partnerystės santykius. Kol kas ukrainiečiai pageidauja žinių apie Europos sąjungą ir kaip ji prisidėjo prie Lietuvos ir Šilutės ekonomikos, infrastruktūros vystymo. Meras kalbėjo, kad ukrainiečiai bus kviečiami į Žuvienės virimo čempionatą. Tai bus galimybė jiems ir papasakoti, ir parodyti, kaip buvo panaudota ES finansinė pagalba rajone.

Taip pat buvo sprendžiama, kaip panaudoti uždaromos Pašyšių mokyklos pastatą: bus tariamasi su vietos bendruomene.

Šilutėje praėjusį mėnesį lankėsi Aplinkos ministro pavaduotoja Daiva Matonienė. Ji bendravo su šilutiškiais ir kalbėjo apie pastatų renovaciją. Meras sakė, kad geriausia agitacija – pavyzdys. Jau dabar aišku, kad renovuotų namų butų savininkai moka mažiau. Naujas kvietimas teikti paraiškas renovacijai turėtų būti paskelbtas vasaros pabaigoje.

Taip pat kalbėta, kad bus kompleksiškai renovuojami ir tvarkomi miesto kvartalai. Tai turėtų prasidėti nuo Laisvės alėjos kvartalo – tam palankiausiai situacija.

Apie tai kalbėjo ir Administracijos direktorius S.Šeputis – jis vardino šio kvartalo privalumus, kodėl jis pasirinktas šiam kompleksiniam tvarkymui. Tačiau taip pat pripažino, kad Laivės alėjos penktu numeriu pažymėtas namas kelia nemažai rūpesčių.

Direktorius taip pat kalbėjo apie savivaldybės pinigus, sakydamas, kad buvęs biudžeto atsilikimas pamažu išlyginamas. Jo nuomone – biudžetas realistiškas ir metų pabaigoje jis galėtų būti ir viršytas.

Taip pat buvo pasakyta, kad rudenį „Ąžuoliuko“ ir „Raudonkepuraitės“ vaikų darželiuose bei Kintuose bus formuojamos papildomos grupės. Tad beveik visi darželinukai turės savo vietas juose.

Į klausimą, kas daroma su Kęstučio gatve Šilutėje, sekė trumpas S.Šepučio atsakymas – vyksta perprojektavimas. Direktorius sakė, kad pastebėjus, kad gatvės rekonstrukcijos projektas padarytas netinkamai – susiaurėja važiuojamoji dalis – darbai buvo sustabdyti. Todėl dabar rengiamas naujas projektas, kur visa tai bus ištaisyta. O kai tik bus perkloti šaligatviai, visa bus gatvė naujai asfaltuojama.

Be the first to comment on "Kadetų klausimas atidedamas, o Kęstučio gatvę perprojektuoja   "

Leave a comment

Your email address will not be published.


*