Ir Švėkšnoje, ir į Mingę keliai bus tvarkomi

Taip sakė Šilutės rajono savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis ir Savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Šeputis savo įprastiniame mėnesio pabaigos susitikime su rajono žiniasklaidos atstovais. Čia vadovai prisiminė rajono aktualijas bei išsklaidė kai kurias abejonės.

Pradžioje meras V.Laurinaitis pasidžiaugė vykusiu padėkos vakaru biudžetinių įstaigų bei verslo atstovams. Šiais metais joje būta naujovės – sumanytos ir nusipelniusiems vadovams įteiktos įvairios nominacijos. Taip pat pagerbti ir Šilutės rajono sportininkai, sėkmingai pasirodę vienose ar kitose varžybose. Meras pasidžiaugė ir pavykusiu projektu „Bendruomenės siena“. Jį įvykdę partneriai – AB „Šilutės baldai“, Šilutės rajono savivaldybė bei Šilutės meno mokykla sutarė bendrai vykdytą projektą tęsti ateityje.

Meras kalbėjo, kad antru bandymu pavyko Tarybai išrinkti jam pavaduotoją. Jis mano, kad patyręs verslininkas Algis Bekeris, tapęs mero pavaduotoju, galės deramai globoti ir kuruoti savivaldybėje vykdomus projektus.

Nemažai meras kalbėjo ir apie toliau tęsiamą Šilutės Pirminio sveikatos priežiūros centro (PSPC) prijungimą prie Šilutės ligoninės projektą. Nes gruodžio pradžioje įvykęs Klaipėdos apygardos administracinis teismas konstatavo, kad pradėta reforma neprieštarauja teisės aktams. Tad po Naujųjų metų bus tęsiami pradėti darbai. Tuo pačiu bus svarstomas ir tarybos narės Daivos Žebelienės pasiūlytas projektas dėl šios reformos stabdymo. Meras įsitikinęs, kad šį stabdymą inicijuoja keletas žmonių. Tačiau V.Laurinaitis mano, kad kuo greičiau bus baigtas pradėtas reorganizacijos darbas, tuo geriau bus ir medicinos darbuotojams, ir pacientams.

Meras sakė, kad su frakcijų vadovais aptarė kompensacijų už darbą taryboje galimą naują variantą. Tačiau V.Laurinaitis mano, kad sekant Klaipėdos savivaldybės pavyzdžiu, tarybos narių patiriamas kompensacijas būtų galima ir praplėsti. Bus pateikta keletas siūlymų, dėl kurių frakcijos, o vėliau ir taryba turėtų apsispręsti sausio mėnesio posėdyje.

Meras pasidžiaugė, kad bemaž baigta Šilutės Vydūno gimnazijos sporto salė. Nors kai kurių smulkmenų dar ir trūksta, tačiau jos eksploatacijai ateinančių metų biudžete jau numatyta lėšų. Sporto salėje gimnazistai turėtų pradėti mankštintis jau kitų metų pradžioje. Joje galės būti vykdomos ne tik mokyklinės varžybos. Tačiau, visų pirma, salė statyta Vydūno gimnazijos ugdymo procesui organizuoti.

V.Laurinaitis sakė, kad praėjusį trečiadienį drauge su S.Šepučiu lankėsi Vilniuje. Ten susitiko su keliais naujais ministrais bei departamentų direktoriais. Buvo domimasi Rusnės tvenkinių likimu. Šiuo metu vyksta teisminiai ginčai tarp valstybę atstovaujančios Žemės ūkio ministerijos ir buvusius tvenkinius valdančių savininkų. Naujasis žemės ūkio ministras dar nieko negalėjo atsakyti, tačiau žadėjo pasidomėti. Panašus susitikimas įvyko ir su naująją Švietimo ir mokslo ministre. Pokalbis vyko apie galima Kadetų mokyklos įkūrimą Rusnėje. Ministrė žadėjo pasidomėti. Tuo pačiu prašė pasiaiškinti, koks būtų poreikis, kiek įstaigos išlaikymas kainuotų.

Tuo pačiu rajono vadovai lankėsi ir Valstybinėje kelių direkcijoje. Čia buvo patikinti, kad nors Kelių fondas tvirtinant valstybės biudžetą ir sumažintas, tačiau pradėti darbai Švėkšnoje, rekonstruojant Vilkėno  ir Žalgirio gatves bus tęsiami – darbų pirkimo procedūros jau vyksta ir pavasarį turėtų prasidėti realūs darbai. Tas pats buvo pasakyta ir apie kelius į Mingės kaimą: kairės upės pusės remontas bus vykdomas iš vieno, o dešinės pusės į šį kaimą kelio rekonstrukcijos darbai iš kito fondo. Nors ir labai garsiai nuskambėjo, kad Šilutės rajono gyventojus Seime atstovaujantis Alfredas Stasys Nausėda ir atsiėmė savo pasiūlymą vadinamajai Rusnės estakadai skirti virš 700 tūkstančių eurų, tačiau rajono vadovai suprato, kad darbai bus tęsiami. Šiuo metu rengiamasi skelbti pirkimo konkursą projektavimo darbams. Numatyta ne tik suprojektuoti ir pastatyti estakada per užliejamą kelio ruožą, bet visiškai sutvarkyti kelią nuo Šilutės iki Rusnės. Jį pritaikant ne tik dabartiniams transporto srautui, bet ir turizmui, įrengiant dviračių taką.

Taip pat bus toliau bus tęsiami ir Rusnės apžvalgos bokšto projekto darbai. Viską padarys Aplinkos ministerija. Savivaldybei tereikės padaryti „namų darbus“: įrengti privažiavimo infrastruktūrą iki šio bokšto, atvesti elektrą. Vėliau perimti valdyti pastatytą 30 metrų bokštą Rusnės salos gale, šalia Atmatos upės.

Paklaustas apie Kalėdinių sveikinimų, kuriuos gavo visi Šilutės rajono gyventojai, finansavimą, meras V.Laurinaitis sakė, kad visa tai buvo finansuota jo asmeninėmis lėšomis: apie 700 eurų kainavo kiek daugiau nei 11 tūkstančio atvirukų spausdinimas. Panašiai kainavo ir Lietuvos pašto paslaugos, kurie išnešiojo šiuos atvirukus gyventojams. Meras pasidžiaugė, kad atvirukams buvo panaudoti Šilutės meno mokyklos Dailės skyriaus mokinių darbai, gavus jų sutikimą.

0011

Šilutės rajono savivaldybės mero V.Laurinaičio sveikinimo atvirukas.

0022

Šilutės rajono savivaldybės mero V.Laurinaičio sveikinimo atvirukas.

0033

Šilutės rajono savivaldybės mero V.Laurinaičio sveikinimo atvirukas.

rev

Šilutės rajono savivaldybės mero V.Laurinaičio sveikinimo atvirukas.

 

Be the first to comment on "Ir Švėkšnoje, ir į Mingę keliai bus tvarkomi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*