Žinios iš Menų kalvės…

Pradėdama savo jubiliejinius metus Šilutės meno mokykla džiaugiasi ir didžiuojasi savo talentingais mokiniais ir nuoširdžiai dirbančiais mokytojais.

Sėkmingai ir drąsiai metus pradėjo šokio klasės mokinės (mokyt. Judrė Railienė): Respublikiniame konkurse – festivalyje Gargžduose „Emocijų banga“ iškovojusios net 4 prizines vietas skirtingose amžiaus grupėse. Respublikinio televizijos konkurso ,,Dainų dainelė“ zoniniame ture, vykusiame Kretingoje, sėkmingai pasirodė mokytojos Daivos Pielikienės paruoštos solistės – Žemyna Grigalytė ir Milana Čuchriajeva.

Mokytojos Liudmilos Kašėtienės mokinys Pijus Pirogovas vasario 1 d. dalyvavo Nacionaliniame Balio Dvariono jaunųjų pianistų ir stygininkų  konkurse ir tapo ne tik laureatu, bet ir specialiųjų prizų už geriausiai atliktą B. Dvariono kūrinį ir geriausiai atliktą klasicizmo epochos kūrinį, laimėtoju.

Vasario 7-8 d. Vilniuje, Čiurlionio Menų gimnazijoje, vyko I-asis tarptautinis J. S. Bacho jaunųjų pianistų konkursas „J. S. Bach in Vilnius“, kuriame dalyvavo net keturios meno mokyklos mokinės. I – os vietos laureate ir specialaus prizo už lietuviškos pjesės atlikimą laimėtoja tapo mokytojos Liudos Tunaitienės mokinė Meda Siliūtė. Mokyklą gražiai atstovavo ir mokytojos Žydrės Adomaitienės paruoštos pianistės – Ugnė Kuskytė ir Justė Vingytė. O antros klasės mokinė Liepa Žadeikaitė tapo III vietos laimėtoja.

Mokyklą garsino ir mokyklos jaunučių orkestras, vasario 8 d. sėkmingai pasirodęs Tauragėje vykusiame XX Lietuvos pučiamųjų orkestrų čempionato regioniniame ture ir iškovojęs teisę varžytis Čempionato finale, kuris vyks kovo 21-22 d. Panevėžyje. Jaunuosius atlikėjus ruošė mokytojai – Gražvydas Raila, Edgaras Noreika, Arnoldas Rumšas.

Tai tik graži metų pradžia… Meno mokyklos jubiliejiniai metai, tikimės, padovanos dar daug gražių renginių, konkursų, festivalių ir aišku, talentingų vaikų laimėjimų.

Šilutės meno mokyklos informacija

J. Railienės šokėjos.

L.Tunaitienė ir jos mokinė M.Siliūtė.

Ž.Adomaitienė ir jos mokinės U.Kuskytė, J.Vingytė ir L.Žadeikaitė.

L. Kašėtienė ir P. Piragovas.

Be the first to comment on "Žinios iš Menų kalvės…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*