Žiniasvydyje „Šventoji kontrabanda“ – žinios apie knygnešystę

Toliau skrieja Žiniavydžio banga. Estafetę iš Šilalės perėmė Šilutės miesto ir rajono bendruomenės ir saugios kaimynystės. Joms paruoštas virtualus Žiniasvydis knygnešių tema „Šventoji kontrabanda“, įgyvendinant projektą „Iššūkis tau – Žiniasvydis“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės. Žiniasvydis organizuotas bendradarbiaujant su Tauragės AVPK Šilutės rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnėmis Nerija Ropiene ir Jurgita Kaktiene, kurios šiam žaidimui subūrė Šilutės rajono bendruomenes.

Internetinėje platformoje lapkričio 17–20 dienomis tarpusavyje varžėsi Žemaičių Naumiesčio, Rusnės, Katyčių miestelių, Minijos (Mingės) kaimo architektūrinio draustinio, Aušbikavio, Usėnų, Laučių, Traksėdžių, Mockių kaimų  bendruomenių nariai, Saugios kaimynystės atstovai iš Vilkyčių, Saugų bei Šilutės miesto bei policijos rėmėjai. Iš viso Žiniasvydyje užsiregistravo ir žaidė 62 dalyviai, kurie turėjo atsakyti į parengtus klausimus, susijusius su Mažosios Lietuvos kontrabandos subtilybėmis, knygnešystės būdais bei kitais įdomiais faktais, susijusiais su nelegaliu platinimu ir prekyba.

Žiniasvydžio dalyvių žinios buvo vertinamos labai aukštai, tačiau nugalėjo didžiausią taškų skaičių per trumpiausią laiką surinkęs dalyvis. Pirmąją vietą laimėjo Evė Šarkauskaitė, atstovavusi Minijos (Mingės) kaimo architektūrinio draustinio bendruomenę, antrąją vietą užėmė Usėnų kaimo bendruomenės pirmininkė Aldona Rauktienė, trečioji vieta atiteko Dalytei Insodienei iš Žemaičių Naumiesčio.

Ovidijus Normantas,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyresnysis bibliotekininkas

Be the first to comment on "Žiniasvydyje „Šventoji kontrabanda“ – žinios apie knygnešystę"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*