Žaisminga ir turininga kraštiečių sueiga

Šilutės bibliotekininkai jau iškabino bei visomis įmanomomis priemonėmis išplatino skelbimus, kuriuose kviečia į pas save ateinančią savaitę rengiamą kraštiečių šventę „Šviesos parnešti, gera padaryti…“. Į gimtinę trumpam susitikti su šilutiškiais grįš čia gimę ar augę žmonės, kuriais už jų darbus ir pasiekimus pagrįstai galima didžiuotis.

Šiam susitikimui bibliotekininkai atidžiai ruošėsi: ir kad atvykusiems svečiams būtų įdomu, ir kad šilutiškiai iš jų apie jų pasiekimus bei gyvenimus kuo daugiau sužinotų.

Šventė „Šviesos parnešti, gera padaryti…“ vyks dvi dienas. Į gimtinę kraštiečiai prasidės rinktis liepos 5-tąją, antradienį. Tądien 13 valandą, jie bus sutinkami Šilutės F.Bajoraičio viešosios bibliotekos kiemelyje. Šiai daliai yra parengtas nedidelis žaismingas žinių turnyras „Pažink Šilutę kitaip…“. Susirinkusiųjų bus prašoma prisiminti, kaip ir kas yra jų gimtame mieste ar jo apylinkėse.

Po to – bibliotekininkų gražiai įvardinta dalis – „Dovanos miestui“. Tai kraštiečių, profesionalių menininkų parodų atidarymai, dalyvaujant autoriams. Įvairiose bibliotekos vietose bus atidaryta Violetos Harvey fotografijų paroda „Tolima artima Portugalija“, Romos Auškalnytės, šiuo metu gyvenančios Suomijoje, grafikos darbų paroda bei Manto Maziliausko iš Vilnius kūrybos veiksmas „Svečių kambarys arba Nemirtingumas. Tapyba, architektūra ir erdvė“.

Po šios dalies – kraštiečiams bus surengta išvyka į Rusnę.

Liepos 6-tąją – karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną – vyks pagrindiniai kraštiečio šventės renginiai. Skirtingai, nei ankstesnėse kraštiečių sueigose, visi svečiai bus Šilutėje – į bibliotekų filialus nevažius. Tad norintieji su jais pabendrauti iš kitų vietų rajono vietų, turės atvykti į Šilutę.

Čia reikės rinktis, nes šventės programos rengėjai svečius sugrupavo pagal jų veiklą ar darbų pobūdį. Todėl čia vyks susitikimas su literatais, sportininkais, verslininkais, mokslininkais, ar aktoriais. Rinktis reikės dėl to, kad kai kurie susitikimai bus rengiami tuo pačiu metu.

Prasidėję 10 valandą, bibliotekininkų pagal miesto vardą įvardintose erdvėse „Š“ ir „I“ bus rengiami  susitikimai su kraštiečiais. Toliau viskas vyks erdvėse „L“ ir „U“ – jau vienuoliktą, o susitikimai erdvėse „T‘ ir „Ė“ prasidės 12 valandą.

O 13 valandą visi bus pakviesti į „Vidurdienio pašnekesius su aktoriumi Juozu Budraičiu: „Gyvenimą matuoju filmais“. Kraštietis pasakos apie savo gyvenimą, dalinsis įžvalgomis apie kūrybą. Tuo matu bus pristatyta nauja knyga „Mano kinas. Pasaulis, kuris priklausė vyrams“, kurią J.Budraitis parašė drauge su Margarita Matulyte.

Visą šventę vainikuos grupės „Nerija“ koncertas, kurio pagrindinis solistas taip pat kraštietis – Egidijus Jovaiša.

ProgramaKrstieciu_suiegos-programa

Be the first to comment on "Žaisminga ir turininga kraštiečių sueiga"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*