Šiandien koncertas „Smuikas – mano draugas 2017“

Šiandien, 17 valandų 30 min., Šilutės meno mokyklos salėje rengiamas koncertas „Smuikas – mano draugas“ 2017. Taip bus baigtas tokiu pat pavadinimu seminaras – festivalis. Į koncertą kviečiami visi, kas nori pasimėgauti smuiko melodijomis.  

Pirmasis seminaras – festivalis „Smuikas – mano draugas“ įvyko 2000 m. Palangos Stasio Vainiūno meno mokykloje. Jį suorganizavo Palangos meno mokyklos styginių instrumentų mokytojai kartu su Kretingos, Gargždų, Skuodo ir Priekulės muzikos ir Meno mokyklų stygininkais. 2001 m. dalyvauti šiame festivalyje buvo pakviesta ir Šilutės meno mokykla. Kiekvienais metais festivalis keliauja į kitą miestą, į kitą meno mokyklą.

Šilutėje šis festivalis rengiamas jau trečią kartą. Pirmasis vyko 2005 m., antrasis – 2011 m. Ir šiais metais trečiasis kartas.

Seminarą – festivalį organizuoja šešios Meno ir Muzikos mokyklos iš Gargždų, Kretingos, Priekulės, Palangos, Skuodo ir Šilutės. Kartais į jį yra kviečiami ir svečiai iš Klaipėdos, Plungės, Telšių. Šiais metais prie mūsų prisijungė Tauragės muzikos mokykla.

Kiekvienais metais keičiasi festivalio formos. Šilutėje šalia stygininkų solistų ir ansamblių, koncerto antroje dalyje skambės ir jungtinio jaunųjų stygininkų ir jų mokytojų orkestro atliekami kūriniai. Šiam orkestrui diriguos Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vyriausias dirigentas Tomas Ambrozaitis. Orkestro koncertmeisterė Šilutės meno mokyklos mokytoja Irena Filičkinienė. Koncertą veda Valerija Gedvilaitė.

Informaciją parengė mokytoja metodininkė Albina Kazlauskytė

1 Comment on "Šiandien koncertas „Smuikas – mano draugas 2017“"

  1. šilutiškė | 2017-04-25 at 09:46 |

    Buvo nuostabus koncertas. Galime didžiuotis matydami tokią talentingą, darbščią jaunąją kartą.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*