Vytautui Jovaišai suteiktas Garbės piliečio vardas

Vasario 20 dieną 14 valandų 49 minutės Šilutės rajono savivaldybės taryba vieningai balsuodama suteikė Vytautui Jovaišai Šilutės miesto Garbės piliečio titulą.  

Muzikos mokytojas Vytautas Jovaiša – ilgametis Šilutės vaikų muzikos mokyklos direktorius, Šilutės rajono dainų švenčių organizatorius ir vyriausiasis dirigentas, Šilutės politinių kalinių ir tremtinių sąjungos mišraus choro „Pamario aidas“ vadovas ir dirigentas. O taip pat pilietinių patriotinių dainų chorams ir vokaliniams ansambliams autorius, Lietuvos  laisvės  kovų  dalyvis, nusipelnęs pedagogas, kultūros veikėjas, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Šilutės filialo valdybos narys, Lietuvos respublikinių  dainų švenčių, respublikinių politinių  kalinių ir tremtinių poezijos ir dainų švenčių „Leiskit į Tėvynę“, Laisvės kovų dalyvių sąskrydžių „Su Lietuva širdy“ dalyvis, kompaktinės plokštelės „Atminki drauguži“ bendraautorius, per 330 choro koncertų vadovas ir dirigentas.

Už savo kūrybinę ir visuomeninę veiką V.Jovaiša apdovanotas Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos visų trijų laipsnių medaliu – žymeniu „Už nuopelnus Lietuvai“, Kultūros ministerijos, Šilutės mero padėkos raštais.

Siūlymą suteikti V.Jovaišai Šilutės miesto Garbės piliečio vardą Šilutės rajono savivaldybės tarybai pateikė Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga. Tam pritarė Šilutės meno mokykla, Šilutės kultūros ir pramogų centras, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Šilutės filialo mišrus choras „Pamario aidas“, Gardamo pagrindinė mokykla. O taip pat ir virš 180 pavienių asmenų.

Šilutės miesto Garbė piliečio regalijos Vytautui Jovaišai turėtų būti įteiktos minint Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną.

3 Comments on "Vytautui Jovaišai suteiktas Garbės piliečio vardas"

  1. Arūnas | 2018-02-21 at 08:47 |

    Sveikinu, gerbiamą Vytautą Jovaišą, puikus žmogus ir profesionalas, daug atidavęs Šilutės kraštui, sveikatos ir laimės jums ir jūsų šeimai.
    Pagarbiai
    Arūnas Plikšnys

  2. šilutiškė | 2018-02-22 at 15:16 |

    Sveikintinas sprendimas.

  3. Regina | 2018-02-22 at 22:52 |

    Šaunu, kad pagerbtas Šilutės krašto kultūros kūrėjas ir puoselėtojas.Stiprybės, maestro.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*