Vydūno viešojoje bibliotekoje – šilti pokalbiai apie meną, knygas ir… pasaulį!

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešoji biblioteka kiekvieną mėnesį pasitinka lankytojus skirtingas tematikas apimančiomis įvairaus žanro parodomis, atspindinčiomis ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių savitumą. Viena iš tokių ekspozicijų – bibliotekos Suaugusiųjų skaitytojų aptarnavimo skyriuje eksponuojama Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos parengta mini instaliacija „Japonija: gatvė ir žmonės“, kuri buvo pristatyta Pagėgių palaikomojo gydymo, slaugos ir senelių globos namų bei Dienos centro bendruomenei. Apžvelgiant parodoje pateiktų Japonijos kultūrinį gyvenimą atskleidžiančių eksponatų – fotografijų, knygų, suvenyrų, aprangos bei avalynės detalių – paletę, susipažinta su japonų senosiomis ir šiuolaikinėmis tradicijomis.

Antrąja susitikimo dalimi tapo jaunosios kraštietės – Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos 5a kl. mokinės Miglės Blaževičiūtės – kolekcionuojamų knygų skirtukų parodos „Vaikystės svajonės apie knygas“ aplankymas. Ši Vaikų literatūros skyriaus erdves puošianti spalvinga paroda stebina tiek skirtukams pagaminti naudotų medžiagų įvairove (karoliukai, siūlai, oda, popierius, įvairūs metalai ir kt.), tiek eksponatų geografine aprėptimi: daugiau negu pusę tūkstančio knygų skirtukų aprėpiančios mergaitės kolekcijos ribos siekia ne tik Lietuvos miestus bei miestelius, bet ir įvairias pasaulio šalis, tokias kaip JAV, Rusija, Vokietija, Turkija, Kinija, Kroatija.

Popietė palydėta šiltais pokalbiais prie arbatos puodelio, interaktyviajame ekrane demonstruojant video bei foto medžiagą apie Japoniją ir diskutuojant apie šios Tekančios Saulės šalies gyventojų kasdienio gyvenimo būdo ypatumus, architektūrinius sprendimus.

Sonata Nognienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
metodininkė – skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja

Nuotraukų autorė Asta Andrulienė

Be the first to comment on "Vydūno viešojoje bibliotekoje – šilti pokalbiai apie meną, knygas ir… pasaulį!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*