Vydūno viešojoje bibliotekoje paminėta 21-oji Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė

Doc. dr. Vaclovo Bagdonavičiaus vardo gatvės Pagėgių mieste atidarymo akimirka.

21-oji Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė, kurios šių metų tema – „Nauja realybė –naujos formos“, šiais metais buvo kiek kitokia nei įprastai, pandeminių apribojimų koreguota… Tačiau tai nesutrukdė sukurti šventę tiek pagėgiškiams, tiek bibliotekininkų bendruomenei.

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešoji biblioteka šią savaitę pasitiko kviesdama lankytojus stebėti nuotolinę Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės atidarymo ir geriausių bibliotekininkų apdovanojimų ceremoniją. Mažieji bibliotekos bičiuliai kviesti išbandyti savo žinias apie gimtąjį kraštą dalyvaujant virtualioje kraštotyrinėje viktorinoje „Keliauk su Erda: štai mano ir Tavo PAGĖGIAI“ bei bibliotekoje žaidžiant mega kraštotyrinį-edukacinį žaidimą „Mažosios Lietuvos širdy: kelionė po Pagėgių kraštą“. Panorusieji pamiklinti ne tik galveles, bet ir kojeles, jaunieji knygų mylėtojai, susiskirstę į komandas, rungtyniavo orientaciniame lauko žaidime „Pasakaite, kur slepies..?“. Visi žaidėjai apdovanoti saldėsiais ir literatūrinėmis dovanėlėmis, o nugalėjusiajai komandai įteiktas specialusis prizas. Ypatinga padėka už aktyvų dalyvavimą šiose edukacinėse veiklose skiriama Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos 3b kl. mokiniams ir jų mokytojai Janetai Vidraitei-Marozienei.

Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu užsukusiųjų į Vydūno viešąją biblioteką širdis šildė Tauragės, Šilalės, Jurbarko rajonų bei Pagėgių savivaldybės dailės ir technologijų mokytojų plenero „Rudenėjančios gamtos etiudai“ kūrybinių darbų paroda. Šią savaitę visų naujų bibliotekos lankytojų laukė dar viena maloni staigmena – dovanojami skaitytojo pažymėjimai.

Taipogi netrūko ir suaugusiems skirtų iškilių virtualių renginių: Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos „Facebook“ puslapyje, interneto svetainėje www.pagegiusvb.lt bei bibliotekos Youtube kanale transliuotas pagėgiškės rašytojos Stasės Valužienės penktosios autorinės knygos „Pradžioje buvo ganiava: prieš šimtmetį“ pristatymas. Įžanginį apžvalginį žodį apie rašytoją, jos kūrybą ir pristatomą leidinį tarė Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos direktorė Milda Jašinskaitė-Jasevičienė, o pačią knygą „Pradžioje buvo ganiava: prieš šimtmetį“ pristatė rašytojos Stasės Valužienės anūkė ir knygos iliustracijų autorė Viktorija Valužytė.

Nuotolinio Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos nominacijų „Išminties marės“ ir „Jonvabalis“ paskelbimo renginio metu Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos metodininkei-Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėjai Sonatai Nognienei skirta padėka už 2020 m. pasiektus profesinius rezultatus, įgyvendintas veiklas, didinančias bendruomenės įsitraukimą, bibliotekininko profesijos ir šalies bibliotekų įvaizdžio stiprinimą.

Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės uždarymas Vydūno viešojoje bibliotekoje pažymėtas ypatingu renginiu: virtualiu doc. dr. Vaclovo Bagdonavičiaus vardo gatvės Pagėgių mieste atidarymu. Sveikinamąją kalbą doc. dr. Vaclovo Bagdonavičiaus gatvės atidarymo proga tarė Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius, mero pavaduotojas Edgaras Kuturys bei Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos direktorė Milda Jašinskaitė-Jasevičienė. Atidaryme dalyvavo Pagėgių savivaldybės administracijos Pagėgių seniūnijos seniūnas Dainius Maciukevičius ir Pagėgių Šv. Kryžiaus bažnyčios klebonas Kazys Žutautas.

Šiame video įraše žiūrovai galėjo išvysti doc. dr. Vaclovo Bagdonavičiaus vardo gatvės atidarymo Pagėgiuose akimirkas, originalius archyvinius fragmentus apie doc. dr. Vaclovo Bagdonavičiaus gyvenimo pėdas, įmintas Pagėgių krašte, bei išgirsti jo žmonos Virginijos Bagdonavičienės įžvalgas apie jos velionio vyro puoselėtą glaudų ryšį su šiuo kraštu, jo kultūra, istorija, biblioteka.

Dėkojame už gražius ir prasmingus sveikinimus bibliotekos bendruomenei bei visiems, prisidėjusiems prie šventinės nuotaikos kūrimo.

Sonata Nognienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno  viešosios bibliotekos
metodininkė – skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja

Daugiau žiūrėti:
https://pagegiusvb.lt/naujienos/vyduno-viesojoje-bibliotekoje-pamineta-21-oji-nacionaline-lietuvos-biblioteku-savaite/

Kviečiame pamatyti: virtualus doc. dr. Vaclovo Bagdonavičiaus vardo gatvės Pagėgių mieste atidarymas
https://www.youtube.com/watch?v=n3QM9twHsUc

Rašytojos Stasės Valužienės autorinės knygos „Pradžioje buvo ganiava: prieš šimtmetį“ pristatymas
https://www.youtube.com/watch?v=TV5sI4TxiaA

„Išminties marės“ ir „Jonvabalis“ | Laureatų apdovanojimų ceremonija
https://www.youtube.com/watch?v=be8F0cdpBQ4

Be the first to comment on "Vydūno viešojoje bibliotekoje paminėta 21-oji Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*