Per Vydūno gimtadienį kalbėta apie mirties prasmę  

Visuomet kovo 22 dieną Kintų Vydūno kultūros centre įvairiais renginiais minima Vilhelmo Storosto – Vydūno gimimo diena. Šį kartą filosofo, rašytojo gimtadienis buvo paminėtas pokalbiais jo filosofijos temomis – apie gyvenimo prasmę, likimą, mirtį.

Vyresniųjų klasių Kintų mokyklos mokiniams vesti pamoką ir Kintų bendruomenės žmonėms skaityti pranešimą buvo pakviesta vydūnietė Rima Palijanskaitė. Ji kalbėjo apie vieną ankstyvųjų Vydūno leidinių „Mirtis ir kas toliau“.

Vakarinėje renginio dalyje personalinę karpinių parodą „Ieškojimai“ pristatė tautodailininkė, Salos etnokultūros centro direktorė Birutė Servienė. Jos karpytų miniatiūrų tema neįprasta – žmogus, gyvybė, mirtis, kuri išreiškiama artimųjų, pažįstamų žmonių portretais, kaukolės, augalų motyvais. Tautodailininkės paroda gražiai susisiejo su Vydūno filosofinėmis mintimis į vieną aktualiausių žmogui temų – gyvenimo prasmės paieškas, o taip pat ir pačios mirties prasmę.

Po renginio visi skanavo B.Servienės vaišėmis – Mažosios Lietuvos krašto gėrimu „kafija“ (cikorijos kava) ir „zankuchu“ (keksu). Norintys galėjo išmėginti karpymo meną.

Paroda Kintų Vydūno kultūros centre veiks beveik visą balandžio mėnesį. Kviečiame aplankyti!

Asta Neimantienė – Kintų Vydūno kultūros centro kultūrinės veiklos vadybininkė.

Be the first to comment on "Per Vydūno gimtadienį kalbėta apie mirties prasmę  "

Leave a comment

Your email address will not be published.


*