Virtuali, tačiau nei kiek ne prastesnė

Šilutės Hugo Šojaus muziejus šiomis dienomis turėjo pakviesti miestiečius į Šilutės rajono tautodailininkų darbų parodą. Tačiau šalyje ėmus taikyti prevencines priemones prieš netikėtą pasaulyje pasklidusią ligą, visi vieši kultūros renginiai kuriam laikui yra sustabdyti.

Išradingi Šilutės muziejininkai, nenorėdami nuvilti tautodailininkų, kurių sunešti eksponatai jau laukė savo atidarymo parodos, o ir pradžiuginti miestiečius, rado išeitį – šią parodą surengė virtualią. Tad nors betarpiškai H. Šojaus dvaro rūmų menėje eksponuojamos parodos apžiūrėti ir nebus galima, tačiau, kaip sakoma „nėra to blogo – kas neišeitų į gera“: šilutiškių tautodailininkų parodą dabar galės pamatyti ne tik vietos žmonės, bet ir lankytojai iš viso pasaulio.

Šią parodą padėjo surengti naujoji Šilutės tautodailės skyriaus pirmininkė Rūta Emigart Čiuželienė. Ji skirta Lietuvoje šiais metais minimiems Tautodailės kūrėjų metams.

Ir tai ne vienintelė Šilutės muziejininkų šiomis dienomis pasiūlyta naujovė: apsilankę muziejaus tinklapyje galite patekti į žaidimą „Senosios Šilutės slėpiniai“, kuriame patikrinsite savo istorines žinias apie Šilutės – Šilokarčemos miestą. Šio žaidimo metu turite galimybę pakeliauti po istorine jo vietas. O teisingai atsakę į į visus klausimus, iškovosite nemokamą bilietą aplankyti žymiojo dvarininko H. Šojaus dvaro rūmuose įsikūrusiame muziejuje.

Norintieji aplankyti tautodailininkų parodą ir susipažinti bei pasigrožėti tautodailininkų meistriškumu, turi spustelėti pelyte ant šio pirmojo parodos eksponato.

Šilutės H. Šojaus muziejaus informacija

 

Be the first to comment on "Virtuali, tačiau nei kiek ne prastesnė"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*