Viešoji biblioteka kviečia į kalbos šventę

Jau tryliktą kartą bendradarbiaujant su Valstybine lietuvių kalbos komisija rengiamas Nacionalinis diktantas. Šiemet jis vyks vasario 28 dieną, penktadienį, 11.00 valandą. Diktantas bus transliuojamas per LRT radiją ir internetu. Dėl raštingiausiojo vardo bus varžomasi keliose kategorijose – raštingiausio moksleivio, suaugusiojo ir užsienio lietuvio.

Nacionalinį diktantą kartu su VšĮ Pilietinės minties institutu jau trečius metus iš eilės organizuoja Vilniaus prekybos paramos fondas „Dabar“. „Tik mūsų unikali kalba lietuvius skiria nuo kitų tautų. Tai kalba buvo tas uždraustas vaisius okupacijos laikotarpiu, kuris aiškiausiai apipavidalina tautinį identitetą. Rašykime ir puoselėkime kalbą, o svarbiausia – mėgaukimės savo unikalumu“, – ragino Vilniaus prekybos paramos fondo „Dabar“ direktorius Lukas Radžiūnas.

Lietuvių kalba yra unikali, tad turime ją ne tik išsaugoti, bet ir plėtoti. Lietuvių kalbos reikšmė, turtingumas ir senumas yra pripažinti pasaulyje kaip neginčijama vertybė.

Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešoji biblioteka (Tilžės g. 10) kviečia visus lietuvių kalbos mylėtojus tęsti tradiciją rašyti diktantą. Pakvieskite draugus, kolegas, šeimos narius į kalbos šventę. Diktantas bus rašomas ir viešosios bibliotekos Degučių, Katyčių, Rusnės bei Vainuto filialuose.

Nors paskutinė mėnesio darbo diena bibliotekoje yra Švaros diena, norintiems rašyti diktantą durys bus atvertos. Laukiame Jūsų!

Informacijos skyrius

Be the first to comment on "Viešoji biblioteka kviečia į kalbos šventę"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*