„Vėtrungių kelias“ sėkmingai tęsia ketvirtąjį sezoną

Šilutės kultūros ir pramogų centras kartu su partneriais nuo 2013 metų įgyvendina kultūrinio pažintinio turizmo projektą „Vėtrungių kelias“. Šis projektas kelias skirtas turistams iš Lietuvos, šeimoms, keliautojų grupėms, turistams, svečiams  iš užsienio šalių, norintiems ne tik  įdomiai praleisti laiką, bet ir pažinti Vakarų Lietuvą. Vėtrungė yra šio kultūrinio kelio atpažinimo ženklas, krašto identiteto simbolis.

Projekte dalyvauja 23 partneriai iš penkių regiono savivaldybių, kurios yra etnografinės Mažosios Lietuvos teritorijoje. Tai partneriai iš Klaipėdos, Klaipėdos rajono, Neringos, Pagėgių ir Šilutės savivaldybių kultūros, turizmo paslaugų įstaigų, bendruomenių ir visuomenių organizacijų.

2017 metais pažintinis žaidimas  „Vėtrungių kelias“ birželio 26 dieną  pradėjo jau ketvirtąjį savo sezoną. Šiemet dalyviai gali rinktis vieną iš trijų teminių kelionių: „Vėtrungių kelio lobiai“, „Vėtrungių kelio skonių kolekcija“ ir „Vėtrungių  kelio selfis (asmenukė)“.

Šių metų naujovė – tai  „Vėtrungių kelio“ skonių kolekcijos žaidimas, jame dalyvaujantys žaidėjai turi galimybę paragauti „Vėtrungių kelio“ skonių kolekcijos patiekalų, kuriuos jiems siūlo penkios Vakarų Lietuvos regiono kavinės: Šilutėje, Rusnėje, Klaipėdoje, Nidoje ir Drevernoje. Dalyviai savo kelionių įspūdžiais  gali pasidalinti socialiniame tinkle „Facebook“ sukurtuose žaidimų renginiuose.

Vėtrungių kelio „selfie“ (asmenukės) žaidimą pasirinkę dalyviai susipažins su Pamario regiono žymių istorinių asmenybių memorialinėmis ekspozicijomis bei pasidarę nuotaikingą asmenukę varžysis dėl prizo!

Didelio dalyvių susidomėjimo šiemet sulaukė  „Vėtrungių kelio lobių“ kelionė. Surasti  šio žaidimo lobius šiemet dalyviams padeda speciali tarptautinio „Geocaching“ projekto mobili programėlė. Pasitelkus šią priemonę, „Vėtrungių kelio“ lobių žaidimas tapo dar atviresnis ir prieinamesnis Lietuvoje viešintiems turistams iš kitų šalių (lobių aprašymai yra pateikiami ir anglų kalba). Ieškodami specialių žaidimo lobių dalyviai iš viso pasaulio  susipažįsta  su  iškiliomis krašto asmenybėmis: H.Zudermanu, I.Simonaityte, M.Jankumi ir kt.

Kaip ir tikėtasi, šis žaidimas pritraukė mėgstančius aktyvų poilsį. „Vėtrungių kelio“ lobius jau rado per 200 dalyvių. Ypatingai daug dėmesio sulaukė Nidoje paslėptas „Vėtrungių kelio“ lobiukas. Dalyvių atsiliepimai rodo, kad organizatorių lūkesčiai pasiteisino. Štai keletas iš jų: „Šiandien leidome laiką tyrinėdami Kuršių Neriją. Apkeliavę jos lankytinas vietas, savo laiką skyrėme ir lobio paieškoms. Ačiū organizatoriams už šį lobį.“ – rašo turistė iš Vokietijos Eliza B.

„Esame iš Vokietijos, aplankėme šią gražią šalį. Lankėmės Vilniuje, Kaune. Dabar mes esame Nidoje. Šio lobio vieta buvo mūsų kelyje ir lobis  buvo greitai rastas. Dėkojame už gražią idėją“  – Carmen W.

„Vėtrungių kelio“ lobius rado ir savo atsiliepimus paliko dalyviai iš Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Šveicarijos, Austrijos. Lobių ieškotojai iš Lietuvos taip pat įvertino žaidimą: „Vėtrungių kelias – puiki idėja, ačiū“ – Justas. „Vėtrungių kelio lobiukai šiandien veda mus į Pamarį. Ačiū už lobiuką. Tiesa, visų ciklo lobiukų nepavyko rasti“ ( K.S.), „Dar taip ekstremaliai lobio neėmėm J Didžiausi nuostoliai – sušlapęs batas J Džiaugiamės pagriebę dar vieną ciklo lobiuką, ačiū už jį“ (R.)

„Vėtrungių kelias“ –  visiems, planuojantiems savo vasaros keliones Pamario krašte, siūlo pažinti jo grožį ir išskirtinumą, papildant žaidimo dalyvių gretas. „Gerų įspūdžių ieškant lobių, apžiūrint įsimintinus objektus ir ragaujant naujus skonius“ – žaidėjams linki Giedrė ir Mykolas.

Užsiregistruoti žaidimui galima „Vėtrungių kelio“ internetinėje svetainėje – www.vetrungiukelias.lt. Čia rasite ir visą Jums reikalingą informaciją bei žaidimo taisykles.

Susitikime „Vėtrungių kelyje“.

Šilutės kultūros ir pramogų centro informacija

Be the first to comment on "„Vėtrungių kelias“ sėkmingai tęsia ketvirtąjį sezoną"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*