Vertinga ir prasminga dovana Pagėgių Vydūno viešajai bibliotekai ir jos lankytojams

Nuo pavasario pradžios Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos erdves puošia Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio metams paminėti skirta, šalies gamtos panoramą atspindinti vilniečio akvarelininko, grafiko, keramiko, pedagogo, laisvės kovų dalyvio Juozo Gecevičiaus akvarelės darbų paroda „Lietuvos vasaros spalvų muzika“. Visą gyvenimą aktyvia kūrybine veikla užsiimantis Juozas Gecevičius priklauso daugeliui organizacijų. Šis profesionalus menininkas – Lietuvos dailininkų sąjungos (trump. – LDS), LDS Vilniaus akvarelininkų sekcijos, Lietuvos dailės ugdytojų draugijos valdybos bei Vilniaus menininkų klubo „Plekšnė“ narys. Yra parengęs ne vieną ir ne dvi dešimtis personalinių kūrybos darbų ekspozicijų. Įvairiose jungtinėse parodose eksponuoti Juozo Gecevičiaus ekslibrisai įvertinti diplomais.

P. Juozas Gecevičius parengė malonią staigmeną Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos bendruomenei, padovanodamas ir pats atveždamas į Pagėgius išskirtinai šios bibliotekos skaitytojams parengtą, net iš 100 egzempliorių sudarytą savo parodos „Lietuvos vasaros spalvų muzika“ katalogų komplektą. Vartydami katalogą, parodos lankytojai turės galimybę iš arčiau susipažinti su šio iškilaus žmogaus gyvenimo ir kūrybos palete, kiekvienu ekspozicijoje matytu kūriniu pasigerėti dar ir dar kartą, kadangi visi darbai yra atvaizduoti parodos kataloge. Šiam garbiam svečiui iš sostinės suorganizuota ekskursija ne tik po biblioteką, bet ir po žymius Pagėgių krašto gamtos ir kultūros objektus.

Planuojama, jog dailininko Juozo Gecevičiaus autorinė ekspozicija „Lietuvos vasaros spalvų muzika“ Pagėgių savivaldybės Vydūno viešojoje bibliotekoje (Jaunimo g. 3, Pagėgiai) veiks iki 2018 m. gegužės mėnesio vidurio. Maloniai kviečiame apsilankyti.

Sonata Vitkutė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
metodininkė – skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja

2 3

Be the first to comment on "Vertinga ir prasminga dovana Pagėgių Vydūno viešajai bibliotekai ir jos lankytojams"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*