Valstybės šventėje – du pagarbos ženklai  

„Sidabrinės nendrės“ ženklai.

Šventinį Lietuvos valstybės Nepriklausomybės 28-tąjį atkūrimo gimtadienį Šilutės kultūros ir pramogų centre iškilmingu, solidžiu ir sudėtingu kūriniu pradėjo dvidešimtmetį šiais metais minintis Šilutės meno mokyklos fanfarinis orkestras „Pamarys“, vadovaujamas Gražvydo Railos. Meistriškai atliktas kūrinys lyg parodė, kad per tuos laisvės metus esame pasiekę daug kuo, kad galėtume didžiuotis savo žmonėmis bei jų darbais.  

Po bendrai sugiedotos „Tautiškos giesmės“, kurios toną susirinkusiems davė jauniausias Šilutės mišrus kamerinis choras „Vox Libri“, į susirinkusiuosius kreipėsi Šilutės rajono savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis. Jis pasveikino šilutiškius su Nepriklausomybės diena ir palinkėjo ir toliau siekti aukštų rezultatų.

Savo sveikinimą Šilutės meras baigė tuo, kad šią gražia Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga bus pasveikintas dar vienas – šeštasis – Šilutės miesto garbės pilietis. Šilutės rajono savivaldybės Taryba savo 2018 metų vasario mėnesio sprendimu šį vardą suteikė iškiliai asmenybei, buvusiam ilgamečiui Šilutės meno (muzikos) mokyklos direktoriui Vytautui Jovaišai. Kaip sakė šio renginio vedantysis Marijus Budraitis, per ilgus šio žmogaus vadovavimo šiai papildomo ugdymo įstaigai metus, mokyklos vardas tapo kokybės ženklu, liudijančiu aukštą meninį lygį. Tai liudija buvusių šios mokyklos auklėtinių pasiekimai bei jų grojimas prestižiniuose Lietuvos kolektyvuose.

Savo mokytoją, kolegą, senelį sveikino būrys jam artimų žmonių, kurie labai džiaugėsi šiuo V.Jovaišos darbų bei veiklos įvertinimu. Šią šventinio minėjimo dalį vainikavo G.Railos vadovaujamo orkestro grojimas bei šokėjų „Pamarietė“ pasirodymo, kurioms vadovauja Judrė Railienė.

Jau eilę metų per kovo 11-tosios – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo – šventę, vienam asmeniniu yra suteikiamas aukščiausias Šilutės rajono savivaldybės apdovanojimas – „Sidabrinės nendrės“ premija. Šiais metais premijos komitetas nusprendė ja pagerbti sporto entuziastą, ilgametį kūno kultūros mokytoją, švėkšniškį trenerį Medardą Urmulevičių. Jo auklėtinių sportiniai pasiekimai ilgą laiką buvo tarp geriausių ne tik rajone, bet ir Lietuvoje. Šiandien jis yra Švėkšnos sporto legenda, be kurio neapeina daugelis šio miestelio varžybų. O jo pradėtos šuolių į aukštį varžybos Švėkšnos miestelio šventėje, iki šiol yra neatsėjama jos dalis.

Šilutės meras V.Laurinaitis įteikė apdovanojimą liudijantį dokumentą, Mero pavaduotojas Algis Bekeris įteikė „Sidabrinės nendrės“ premijos ženkliuką bei specialią meninę plaketę, šiam ženklui laikyti. Laureatą sveikino ne tik švėkšniškiai, bet ir būrys M.Urmulevičiaus auklėtinių, draugų bei gerbėjų.

Šventinį minėjimą tęsė koncertinė programa „Mainom dainą“. Praėjusiais metais Šilutės Kultūros centras, įgyvendindamas projektą „Šimtmečio kodas – 99+1“, kartu su partneriais surengė įvairių renginių, skirtų  Atkurtos Lietuvos šimtmečiui. Vienas iš šio projekto renginių – edukacinė muzikinė programa „Mainom dainą“. Tai buvo muzikinis pasikeitimas dainomis tarp kartų. Buvo pastebėta, kad vienos kartos žmonės nežino ir nemoka kitos kartos dainų. Tad vyko „muzikiniai mainai“, kuriuose dalyvavo Rasos Golubovskienės vadovaujamas mišrus kamerinis choras „Vox Libri“ ir nesenai susibūrusi jaunimo muzikos grupė „Prieskonis“, vadovaujama Vyganto Stoškaus.

Buvo labai smagu klausytis grupės „Prieskonis“ atliekamų „Švieski man vėl“, Benjamino Gorbulskio „Pasimatymas“ bei Ievos Narkutės „Raudoni vakarai“. Šią dainą labai jautriai atliko šios grupės solistės Gintarė Muraulaitė ir Violeta Vilniškytė.

O choras „Vox Libri“ dainavo Egidijaus Dragūno – SEL‘o daina „Aš žiūriu į tave, pasauli“, Sauliaus Prūsaičio „Būkim geriausiais draugais“, o Marijono Mikutavičiaus „Ar mylit ją jūs?“ dainavo visi atlikėjai drauge.

Visas šventinis minėjimas baigėsi choro „Vox Libri“ atlikta Alvydo Jegelevičiaus aranžuota lietuvių liaudies dainų pyne. Į jos dainavimą, kad ir ne visai drąsiai, jungėsi ir visa salė.

Be the first to comment on "Valstybės šventėje – du pagarbos ženklai  "

Leave a comment

Your email address will not be published.


*