Valstybė remia Šilutės kultūros ir pramogų centro projektus

2016 metų „Muzikinės verdenės“ koncertas. Dainuoja sopranas Sabina Martinaitytė ir baritonas Jurgis Jarašius. Akomponuoja Audronė Eitmanavičiūtė.

Gegužės 28 dieną Lietuvos Respublikos kultūros ministras pasirašė įsakymą, kuriuo patvirtino Regioninės kultūros tarybos sprendimą dėl projektų, įtrauktų į „Tolygios kultūrinės raidos projektų regionuose“, sąrašą. Jame pasakyta, kuriems pateiktiems projektams kokią skirti valstybės paramą. Tarp gavusių finansavimą yra ir du Šilutės kultūros ir pramogų centro parengti ir šiam konkursui pateikti projektai.

Pirmasis iš jų – šilutiškiams neblogai žinomas vasaros muzikos festivalis „Muzikinė verdenė“. Šilutės miestui 2011 metais tapus Lietuvos kultūros sostine, Šilutės kultūros ir pramogų centro darbuotojai pasiūlė vasarą surengti muzikinį festivalį „Muzikinė verdenė“. Šio projekto partneriu sutiko būti Šilutės evangelikų – liuteronų bažnyčia, kurios vasaros vėsioje erdvėje ir vyko klasikinės muzikos koncertai. Maloniai miestiečių sutiktą festivalį buvo nutarta tęsti ir ateityje – šiais metais jis bus rengiamas jau devintą kartą. Valstybės 5 tūkstančių 420 eurų parama suteiks didesnes jo rengimo galimybes. O pirmasis šių metų „Muzikinės verdenės“ koncertas jau ateinantį trečiadienį, birželio 5 d. Jo pradžia – 17 val. 30 min.

Antrasis Šilutės kultūros ir pramogų centro parengtas ir valstybės finansinės paramos sulaukęs projektas – „Trumpametražių filmų ir filmuotų siužetų konkursas „Išnykusio pasaulio pėdsakais“. Jam skirta 3 tūkstančiai 500 eurų. Šiuo projektu moksleiviai kviečiami kurti trumpus filmukus. Patarimus, kaip tai tinkamai daryti, duos profesionalūs filmų kūrėjai, projekto partneriai iš Vilniaus kino klasterio, kurie surengs kelių dienų seminarą. Projektu siekiama paskatinti moksleivius domėtis krašto praeitimi. Todėl kūrybinė tema skirta šiais metais minimiems vietovardžių metams. O šiuo projektu siekiama atkreipti dėmesį į viešoje erdvėje jau nebegirdimiems ir išvykusiems, o ypač Mažosios Lietuvos etnografinio regiono, vietovardžiams prisiminti bei tokiu būdu juos įamžinti. Moksleivius apie vietovardžius konsultuos Šilutės kraštotyros draugijos nariai.

Šilutės kultūros ir pramogų centro informacija.

Be the first to comment on "Valstybė remia Šilutės kultūros ir pramogų centro projektus"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*