Vaikų Velykėlės Švėkšnoje

Atvelykis, dar kitaip vadinamas Vaikų Velykėlėmis, švenčiamas pirmąjį sekmadienį po Velykų, aštuntąją dieną po Kristaus prisikėlimo, užbaigia velykinę savaitę.

VšĮ Šilutės turizmo informacijos centro filialas Tradicinis amatų centras Švėkšnoje įsijungė į Naisių vasaros organizuojamą „Vaikų Velykėlių“ konkursą. Šis, jau tradicija tapęs, konkursas puoselėja senas lietuviškas tradicijas, ugdo tautišką vaikų mąstyseną ir bendrumo dvasia jungia šeimas.

Balandžio 21 d., 12 val. į Tradicinių amatų centro salę sugužėjo visi Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos pradinukai, 1 – 4 klasių mokiniai. Šventė prasidėjo viktorina. Vaikai atsakinėjo į klausimus apie ką tik praėjusias šventes – Verbų sekmadienį, šv.Velykas ir ateinantį  Atvelykį. Išsiaiškinus, kas yra Atvelykis, prasidėjo Naisių vasaros paskelbto konkurso „Vaikų Velykėlių“ didžiojo margučio marginimas. Kiekvienas gamino po zuikutį, jam klijavo ausytes, akytes, ūsus bei nosį. Kiti dar nupiešė šypsenėles… Vaikai savo gražiuosius zuikučius tvirtino prie kiaušinio muliažo, kurdami tradicinius vašku dažomų kiaušinių raštus. „Nudažius“ margutį prasidėjo judrūs ir linksmi žaidimai. Visi vaikai susiskirstė į 12 komandų ir dalyvavo estafetėse. Kiek juoko buvo šaukštu nešant kiaušinį, varžantis, kas greičiau užsiriš šaliką, apsimaus pirštines ir kepurę, perduos kitam kiaušinį ir dar daug kitų.

Šventės pabaigoje išdalintos Naisių vasaros dovanėlės – muzikinio spektaklio kompaktinės plokštelės „Melagių pilis“.

Dėkojame Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos mokiniams ir jų mokytojoms už dalyvavimą šventėje ir tikimės jūsų sulaukti ir kitais metais.

Neringa Birbalienė,
VšĮ Šilutės turizmo informacijos centro filialas Tradicinių amatų centras Švėkšnoje kultūrinės veiklos vadybininkė

Be the first to comment on "Vaikų Velykėlės Švėkšnoje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*