Tradicinių amatų centro dovana Lietuvai

Mažajai Lietuvai atstovavo folkloro ansamblis „Ramytė“ iš Šilutės.

Pilietinis projektas „Dovana Lietuvai“ pasitinka valstybės atkūrimo šimtmetį. Jos idėja – sutelkti šalies gyventojus dovanoti gerus darbus Lietuvai. 

Tradicinių amatų centras Švėkšnoje prisijungė prie organizuojamo projekto ir dovanų kategorijoje „Pažink“ padovanojo Lietuvai „Protmūšį“.

Nors buvo visokių abejonių ir šiek tiek jaudulio, tačiau „Protmūšis“, skirtas Tautinio kostiumo dienai paminėti, pagaliau įvyko. Lietingą spalio 13-osios vakarą, kavinėje „Viesulas“, rinkosi komandų dalyviai, žiūrovai, folkloro ansambliai „Dainoriai“ bei „Ramytė“, kurie atstovavo du etninius regionus – Žemaitiją ir Mažąją Lietuvą.

Tradicinių amatų centro darbuotojos kruopščiai ir atsakingai paruošė visus „Protmūšio“ klausimus, kurie tapo nemažu iššūkiu komandoms. Klausimai buvo įvairūs, tačiau visi susiję su tautiniu kostiumu, jo istorija, detalėmis, terminais bei nešiojimo ypatumais. Žaismingumo ir gyvumo renginiui suteikė folkloro ansambliai, kurie ne tik pristatė savo regionus, savo tautinius kostiumus, bet ir uždavė muzikinius bei vizualinius klausimus žaidėjams.

Protų kovoje dalyvavo trys komandos – Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos gimnazistai – „Tarp dviejų aušrų“, Švėkšnos šokių kolektyvo nariai – „Šalna“ ir „Diemedžio“ ugdymo centro komanda -„Diemedis“. Po ilgos, bet tikrai neprailgusios kovos, tik kelių taškų skirtumu „Protmūšį“ laimėjo „Diemedžio“ komanda. Jos nariai buvo apdovanoti verslininkų A. A. Martinkų įsteigtu kavinės „Viesulas“ dovanų kuponu. Kitos dvi komandos sulaukė saldžių lauktuvių iš Žemaitijos bei Mažosios Lietuvos. Švėkšnos seniūnas Alfonsas Šeputis taip pat pasidžiaugė šiuo renginiu, padėkojo ir visas dalyvavusias komandas apdovanojo gardžiais saldumynais.

Tradicinių amatų centro darbuotojos dėkoja visiems, kurie, nors bijojo, bet vis tik atvyko, taip pat tiems, kurie skyrė savo brangų laiką ir padėjo pasiruošti „Protmūšiui“.

Neringa Birbalienė
Kultūrinės veiklos vadybininkė

Be the first to comment on "Tradicinių amatų centro dovana Lietuvai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*