Tautiška giesmė skambėjo Švėkšnoje

Liepos 6-ąją dieną Švėkšnos miestelio bendruomenė prisijungė prie viso pasaulio lietuvius jungiančios iniciatyvos – Tautiškos giesmės giedojimo. Nepaisant vasarai žvarboko ir vėjuoto oro, didžiulis būrys švėkšniškių, pasipuošę vėliavomis, tautiniais kostiumais, trispalvės aksesuarais bei kita tautine simbolika rinkosi vienu balsu giedoti Lietuvos himno.

Pakilią nuotaiką palaikė vietos kolektyvai – Inkaklių folkloro ansamblis „Dainoriai“ (vad. Virginija Rukšnaitienė) ir šokių kolektyvas „Šalna“ (vad. Asta Sapetkienė), kurie dovanojo dainas ir šokius: energingieji šokėjai kvietė šokiui susirinkusiuosius, gera nuotaika netruko pasklisti skvere prie Švėkšnos bažnyčios. Neapsieita ir be švėkšniškių tradicijos – Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną pasveikinti atėjusius Mindaugus. Šiemet iš gausybės būrio buvo vos vienas. Gražių sveikinimo žodžių negailėjo, nei Švėkšnos seniūnas Alfonsas Šeputis, nei Klebonas Julius Meškauskas, nei Šilutės r. sav. tarybos nariai – Arūnas Kurlianskas ir Antanas Martinkus. Eilėmis prabilo švėkšniškė Vida Nognienė, sveikindama visus su Valstybės diena. Renginio atmosfera buvo pilna pasididžiavimo ir bendrystės jausmo.

Ši, vietos žmonių geranoriškumu ir bendryste sukurta, šventė dar kartą įrodė, kad Tautiška giesmė neskamba po vieną – skamba garsiai ir iš širdies, kai mūsų daug!

Tradicinių amatų centro Švėkšnoje informacija

Danutės Gailiūnienės nuotraukos.

Be the first to comment on "Tautiška giesmė skambėjo Švėkšnoje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*