Tartasi ir dėl Mažosios Lietuvos regiono herbo, ir dėl etninių savasties dalykų 

Antradienį Klaipėdos etnokultūros centre vyko jungtinis Mažosios Lietuvos etninės kultūros globos tarybos ir regiono heraldikos kūrimo grupės posėdis.  

Pradžioje aptartas jau penketą metų įstrigusio sprendimo, dėl etnografinio Mažosios Lietuvos herbo kūrimo, paieškos klausimas. Nesulaukus aiškaus ir motyvuoto atsakymo iš Lietuvos heraldikos komisijos, dėl kokių priežasčių nepritariama regiono herbo grupės pasirinkto briedžio simbolio, nutarta kreiptis į Lietuvos Prezidentą Gitaną Nausėdą. Aptartas tokio laiško projektas. Svarstytas ir galimas kreipimasis į žiniasklaidą.

Kitu klausimu drauge su šiame posėdyje dalyvavusiu Klaipėdos merijos atstovu tartasi dėl 2023 metų – Klaipėdos krašto prijungimo šimtmečio renginių. Buvo kalbama ir tariamasi, ar kiekviena į šį regioną įeinanti savivaldybė savarankiškai planuoja tai datai renginius, ar tai bus daroma bendrai aptariant. 

Posėdyje kalbėta, kaip suaktyvinti etninių dalykų pateikimą švietimo įstaigose, nes dabar visas lietuvių savasties ugdymas paliktas mokytojo požiūriui ar supratimui. Buvo nutarta kreiptis ne tik į švietimo įstaigų vadovus, bet rasti būdų, kaip tiesiogiai pateikti informaciją mokytojams. Kalbėta ir apie neseniai įvykusį etnografinius dalykus labiausiai atspindinčių kaimo turizmo sodybų konkursą. Pasigesta valstybinio skatinimo, dėl ko tokių sodybų savininkai norėtų dalyvauti tokiame konkurse. Kalbėta ir kitais aktualiais klausimais.      

1 Comment on "Tartasi ir dėl Mažosios Lietuvos regiono herbo, ir dėl etninių savasties dalykų "

  1. Vytautas | 2020-10-16 at 03:12 |

    Dėkui ir sėkmės.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*