Tarptautinės muziejų dienos akimirkos Martyno Jankaus muziejuje

2017 m. gegužės 18 d. Pagėgių savivaldybės Martyno Jankaus muziejus šventė Tarptautinę muziejų dieną. Nuo pat ryto muziejuje šurmuliavo ne tik lankytojai bet ir kūrybinė Tauragės kabelinės televizijos grupė. Kalbindami muziejaus darbuotojus ir susižavėję fiksavo kiekvieną muziejaus ir Mažosios Lietuvos paveikslų sodo- galerijos po atviru dangumi kampelį, džiaugėsi jiems dar neatrastu kultūriniu židiniu. Kūrėjų teigimu filmuota medžiaga bus transliuojama jau ateinatį trečiadienį (gegužės 24 d.) per Tauragės kabelinę televiziją.

Tarptautinės muziejų dienos  proga muziejuje buvo atidaryta Mažosios Lietuvos tapytojos, lietuvininkės Lidijos Meškaitytės miniatiūrų reprodukcijų ir jos vardo premijos konkursinių darbų, ir gimtosios sodybos fotografijų paroda. Parodą pristatė  Mažosios Lietuvos Jurbarko krašto kultūros centro kultūrinės veiklos koordinatorė Gina Meškauskienė ir Smalininkų seniūno pavaduotoja,  studijos „Mažosios Lietuvos rytiniai vartai“  narė Akvilė Bialoglovytė. Teatralizuotame parodos pristatyme viešnios įsikūnijo į personažus: Frau Marta ir mademoiselle Le Kler. Versdamos senąjį Lidijos Meškaitytės šeimos fotografijų albumą, jos emocingai apžvelgė dailininkės gyvenimą ir kūrybą.

Su viešniomis atvyko fotagrafijų darbų autorė, fotografė Violeta Schuetz, kuri savo  gyvenimo kredo pasirinko Lidijos Meškaitytės sodybos fiksavimą ir atminimo išsaugojimą.

Muziejininkus pasveikinti  su Tarpatautine muziejų diena atvyko ir  Pagėgių savivaldybės meras Virginijus Komskis. Tardamas sveikinimo žodį jis pasidžiaugė  pasiaukojančiu muziejininkų  darbu ir nenuilstančia jų kūrybine veikla.

Muziejininkai primena, kad šį šeštadienį, gegužės 20 d. Tarptautinė Europos muziejų naktis Bitėnuose, tad nuoširdžiai laukia jūsų atvykstančių!

Lina Vasiliauskaitė,
Pagėgių savivaldybės Martyno Jankaus muziejaus
vyr. rinkinių saugotoja

Be the first to comment on "Tarptautinės muziejų dienos akimirkos Martyno Jankaus muziejuje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*