Tarptautinė teatro diena Pašyšiuose

Tarptautinė teatro diena Pašyšiuose.

Teatras yra lyg veidrodis, tam tikras pažinimo instrumentas. Kelionė tarp čia ir ten. Šiek tiek teatro ir nebereikės vaistų.

2011 m. Laimutės Barkauskienės iniciatyva atgimęs Juknaičių mėgėjų dramos teatras jau šeštus metus džiugina ne tik mūsų kraštiečius, bet ir kitų rajonų gyventojus. Šis draugiškas, šmaikštus 10 asmenų kolektyvas yra daugelio švenčių dalyvis, savo kūryba suteikiantis gražių ir prasmingų akimirkų žiūrovams. 2014 m. respublikinėje teatrų šventėje ,,Atspindžiai“ kolektyvas įvertintas 4-ąja Lietuvos nacionalinio kultūros centro kategorija. Nuo pat šio teatro atkūrimo pradžios visus spektaklius režisuoja Dalia Minkevičienė.

Kovo 24 d., pasitinkant Tarptautinę teatro dieną, Juknaičių mėgėjų  dramos teatras „Motyvas“ Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filiale pristatė naujausią  savo spektaklį – komediją „Bobutės susipyko“. Pjesę 1936 m. parašė K. Čiplys-Vijūnas. Autorius šį kūrinį vadina ne pjese ar komedija, bet vaidinimu tik sodžiui. Jame  pasakojama  apie Lietuvos kaimo gyvenimo peripetijas, pajuokiamas senasis kaimas, moterų santykiai jame. Parodoma, kaip paprasčiausios apkalbos gali sugadinti santykius tarp kaimynių, kadaise buvusių gerų draugių. Gyvena dvi draugiškos kaimynės Rožė ir Anelė viena su kita viskuo pasidalindamos. Trečioji kaimynė Elzė vienai apie kitą primeluoja ir jas supykdo. Rožė supyksta ant Anelės už tai, kad ši pasakė, jog Rožė nešvari ir netvarkinga šeimininkė, kad negražus jos vaikas, kad Anelė prispjovusi į jos dubenį. Anelė supyksta ant Rožės už tai, jog ši pasakiusi, kad Anelė gaminanti prastus sūrius, vištos mažus kiaušinius dedančios. Dar, lyg tyčia, atsitinka nesėkmės ūkiuose – Anelės paršas įšoka į Rožės daržą ir nugraužia buroką, o Rožės ožka Anelės darže nugraužia kopūstą. Kaimynės už šmeižtą ir gyvulių padarytus nuostolius paduoda viena kitą į teismą. Spektaklį stebintiems žiūrovams ir juokinga, ir gera, ir graudu matyti  Lietuvos kaimo gyvenimo peripetijas.

Kūrinys ypač atitinka nūdieną – vyksta nesusipratimai bei rietenos dėl smulkmenų. Žiūrint spektaklį ne kartą salėje skambėjo juokas, o teismo scenos metu žiūrovai tapo spektaklio dalimi. Juk pagrindinis tokių pasirodymų tikslas yra sukelti žiūrovams emocijas. Tai puikiai pavyko „Motyvo“ kolektyvui.

Bibliotekininkė pasveikino aktorius su artėjančia Tarptautine teatro diena,  pasidžiaugė, kad kolektyvas jau antrus metus aplanko Pašyšių gyventojus. Teatro režisierei palinkėta, jog kūrybos angelas atneštų naujų idėjų, kūrybinio polėkio ir darnaus kolektyvo.  Turiningai praleista savaitgalio popietė ne vieną įkvėpė darbams. Visi atsisveikino su pakilia nuotaika, dėkojo teatro trupei už puikiai praleistą laiką.

Danutė Adomavičienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Pašyšių filialas

Be the first to comment on "Tarptautinė teatro diena Pašyšiuose"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*