Tarptautinę šeimos dieną vyko robotikos čempionatas

Šeštadienį, gegužės 15 dieną, į Šilutės F. Bajoraičio viešąją biblioteką rinkosi tėveliai ir jų vaikai kartu paminėti Tarptautinę šeimos dieną ir dalyvauti robotikos čempionate „Čempionų lyga 2021“. Iš viso užsiregistravo keturios šeimos: Pečiurų, Mačiulių, Majauskių ir Andrijauskų.

Renginio pradžioje buvo pristatyta programa, o vėliau nieko nelaukdami tėvai su vaikais pradėjo konstruoti robotus su konstruktorių rinkiniais „Lego Mindstorm EV3“. Sukonstravę robotus  dalyviai buvo pakviesti išbandyti, kaip jie juda, kaip yra valdomi. Žaidynės pradėtos lenktynių su kliūtimis rungtimi. Žaidimo metu reikėjo kuo geriau išlaviruoti robotą tarp kliūčių, įveikti „tunelį“ neišvažiuojant iš jo ribų, kuo greičiau pasiekti finišą. Kita užduotis buvo virvės traukimo rungtis. Robotus šioje rungtyje buvo leista išbandyti po du kartus, o tuomet jau buvo renkamas tos rungties nugalėtojas.

Kita smagi pramoga – futbolas. Suskirstytos komandos turėjo apsaugoti savo vartus nuo priešininkų. Sužaidus futbolą keliauta prie kitos smagios užduoties –  sumo imtynių. Pasipraktikavę keletą kartų, tėveliai ir vaikai pradėjo rungtis. Žaidynių tikslas buvo išstumti kitus robotus, kad vienas vienintelis, pasilikęs rate, taptų rungties nugalėtoju. Laimėjusi komanda po kiekvienos rungties gaudavo kortelę. Daugiausiai kortelių surinkusi komanda buvo čempionato nugalėtoja. Jais tapo brolių, F. Bajoraičio viešosios bibliotekos savanorių, komanda, tad vaikinai savo pagrindinio prizo atsisakė ir perleido kitoms šeimoms. Pastarosios turėjo po lygų kortelių skaičių, todėl, kad būtų aiškus nugalėtojas, reikėjo kartoti lenktyniavimo rungtį. Pirmoji komanda, pasiekusi finišo liniją, buvo čempionato nugalėtoja. Tai – Pečiurų šeima.

Visiems dalyviams įteikti prizai bei padėkos už dalyvavimą „Čempionų lygoje 2021“. Tikimės, jog šis renginys taps tradiciniu šeimų renginiu.

Ovidijus Normantas,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyresnysis bibliotekininkas

Be the first to comment on "Tarptautinę šeimos dieną vyko robotikos čempionatas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*