Švėkšnos bažnyčioje smuiku griežė Martynas Švėgžda von Bekker‘is  (VIDEO)

Sekmadienį, po vidurdienio Šventų mišių Švėkšnos Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčioje, grojo vienas iškiliausių Lietuvos ir pasaulio smuikininkų Martynas Švėgžda von Bekker’is.    

Koncertą bažnyčioje M. Švėgžda von Bekker‘is pradėjo pasauliniais Bacho kūriniais. Tarp jų buvo ir šio smuikininko pamėgta Bacho Čakona, kurios atlikimas yra tapęs savotiška M. Švėgžda von Bekker‘is muzikine vizitine kortele. Jis taip pat pagrojo savo ir savo buvusio mokytojo Šviesaus atminimo Raimondo Katiliaus taip pat mėgiamų lietuvių kompozitoriaus Vytauto Barkausko kūrinių. Pabaigoje sugrojo vieną iš Airijos kompozitorių melodijų, lyg ir skirdamas ją ten gyvenantiems ir dirbantiems mūsų tautiečiams. O koncertą po gausių aplodismentų M. Švėgžda von Bekker‘is baigė „Ave Marija“, skirdamas šį kūrinį Švėkšnos gimnazijoje tarpukaryje besimokiusiai savo močiutei.

Tai pirmasis iš šio muzikanto vasaros koncertų turne po Pamario kraštą. Liepos 11 dieną jis taip pat gros Nidoje, liepos 13 d. – Juodkrantėje, liepos 15 d. – Priekulėje. Už kelių dienų – liepos 18 dieną – Šilutės meno mokykloje M. Švėgžda von Bekker‘is surengs meistriškumo pamoką. Po jos vyks susitikimas – pokalbis apie lietuvių identitetą ne tik su juo, bet ir jo mokytoju, filosofijos profesoriumi, fenomenologijos virtuozu ir lietuvių tautosakos išminčiumi iš JAV Ohajo universiteto Algiu Mickūnu. O liepos 19 dieną Kintų muzikos festivalyje drauge su Klaipėdos kameriniu orkestru bei violončelininku Mindaugu Baškumi M. Švėgžda von Bekker‘is surengs koncertą „Migruojantys paukščiai“.

Be the first to comment on "Švėkšnos bažnyčioje smuiku griežė Martynas Švėgžda von Bekker‘is"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*