Švėkšnoje užderėjo rekordinis Velykų medis

Danutės Gailiūnienės nuotrauka.

Švėkšnos neįgaliųjų draugijos iniciatyva, miestelis Velykinių laikotarpiu vėl gali sulaukti daugybę smalsuolių. To priežastis – gausybė margučių, sukabintų ant vieno medžio. Pernai darbštieji švėkšniškiai sunešė 7751 kiaušinį, o šiemet jų „užderėjo“ net 16140. Velykų medis, kaip ir pernai, išdygo šalia Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčios.

Kaip sakė Švėkšnos neįgaliųjų draugijos pirmininkė Ingrita Riterienė, ji tikrai nesitikėjo, jog tiek margučių šiemet plazdės ant medžio. Ji mano, kad toks skaičius rodo, kad gyventojams idėja patiko. Prie margučių gamybos prisidėjo ne tik draugijos nariai, bet ir jų draugai, giminės, artimieji – kone visa švėkšniškių bendruomenė.

Ruoštis pradėta jau prieš metus, kuomet buvo nuimti kiaušiniai nuo pernykščio medžio. Tuomet reikėjo atskirti, kuriuos bus galima vėl panaudoti. Tačiau ir šiuos teko pakoreguoti Lietuvos vėliavos spalvomis, nes šiais metais pasirinkta Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio tematika.

Pasak pirmininkės, draugijos nariams ir prisidėjusiems prie margučių gamybos, teko ne vieną vakarą paaukoti kiaušinių ruošimui. O tai – ypatingo kruopštumo ir atsidavimo reikalaujantis darbas. Margučiai dekoruoti įvairia technika: megzti, dažyti, nerti, apvynioti popieriumi, raižyti ir kt.

Nors rekordo specialiai nebuvo siekta, bet tokio skaičiaus margučių ant vieno medžio Lietuvoje dar niekas nematė. Tad kviečiame nepraleisti progos ir pasigrožėti nauju stebuklu Švėkšnoje.

I.Riterienė su savo komanda dėkoja visiems, prisidėjusiems prie velykinio medžio atsiradimo: Algimantui Pužui už dovanotą medelį, Vytautui Raibiui už medelio parvežimą, Švėkšnos seniūnui Alfonsui Šepučiui ir seniūnijos darbuotojams už pagalbą, Tadui Girčiui už puošybos medžiagas ir visiems, kurie pūtė ir puošė kiaušinukus. O ypač draugijos nariams, kurie visa tai darė su didžiule meile. Už nuotraukas draugijos nariai dėkoja Danutei Gailiūnienei, Jonui Girskiui ir Vytautui Marcinkevičiui.

Pasakojimas iš „Švėkšnos naujienos“.

Be the first to comment on "Švėkšnoje užderėjo rekordinis Velykų medis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*