Švėkšnoje dainavo Veronika Povilionienė

Sekmadienį Švėkšnoje, 150 metų skaičiuojančioje evangelikų – liuteronų bažnyčioje, valandos laiko trukmės koncertą surengė lietuvių liaudies folkloro dainininkė Veronika Povilionienė. Drauge su poetu, dainuojamosios poezijos festivalių rengėju, Emilijos Pliaterytės atminimo draugijos pirmininku Juozu Žitkausku bei akordeonistu Svajūnu Ilčiuku ji pristatė programą „Tėvynė – širdies ir žodžio gelmėje“.

V.Povilionienė Švėkšnoje buvo labai laukiama – sėdimos vietos buvo užimtos dar gerokai iki prasidedant susitikimui. Todėl atėję kelios minutės prieš susitikimo laiką, sunkai rado sau vietą. O jai uždainavus, bažnyčios skliautuose skambėjo darnus susirinkusiųjų dainavimas – dauguma jų ir melodijos, ir žodžiai švėkšniškiams buvo žinomos.

O pradėjo šią programą poetas J.Žitkauskas. Prisistatydamas jis sakė, kad jis bei dainininkė yra dzūkai nuo Kapčiamiesčio. Todėl dauguma jo eilėraščių motyvai bei dažname ir žodžiai yra dzūkiški. Tačiau vylėsi, kad susirinkusieji supras juos. Eilėraščiai buvo ir lyriški, ir dramatiniai. Būta ir humoristinių. Atokvėpio akimirką Veronikai Povilionienei suteikė akordeonu keletą melodijų sugrojęs S.Ilčiukas, kuris dainininkei ir akomponavo.

Susitikimas klausantis skambių V.Povilionienės dainų bei komentarų joms, J.Žitkausko eilėraščių ir S.Ilčiuko akordeono melodijų prabėgo nepaprastai gretai. Pabaigoje susirinkusieji dainininkei sugiedojo „Ilgiausių metų“, nes sekmadienį buvo Veronikos vardo diena.

Šią popietę surengė ir parėmė E.Pliaterytės atminimo draugijos Švėkšnos skyriaus žmonės drauge su švėkšniškių „Tėviškės“ draugija.

Be the first to comment on "Švėkšnoje dainavo Veronika Povilionienė"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*