Švėkšniškė Goda Raibytė įvertinta portalo LRT.lt profesionalės titulu

Būta ir tiesioginių G.Raibytės reportažų iš NASA. Stop kadras iš vieno jų.

Jau septynioliktą kartą metams pasibaigus Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija – LRT – susumuoja ir įvertina savo nuveiktus darbus. Ir pagerbia geriausius savo darbuotojus, juos apdovanodamas „Auksinės bitės“ skupltūrėlėmis. Ir labai smagu, kad vienas iš 15 tokių aukščiausių įvertinimų ketvirtadienį buvo įteiktas iš Švėkšnos kilusiai Godai Raibytei.

Goda Raibytė.

Goda Raibytė. LRT nuotrauka.

Šiuos apdovanojimus pelnė ir „žinomi“ veidai – įvairių renginių rengėjai ir vedėjai, ir žmonės, dirbantys „už kadro“ – technikai, režisieriai bei žurnalistai. LRT – didelė ir daugelį žiniasklaidos sričių apimanti informacinė sistema. Be visiems žinomos televizijos bei radijo, yra ir žinių portalas LRT.lt. G.Raibytė kaip tik ir buvo įvertinta, kaip 2017 metais profesionaliausiai dirbanti šio portalo žurnalistė.

G.Raibytė jau senai domisi mokslu bei tiesiai – kosmosu. Po keleto metų atkaklaus siekimo, praėjusį spalį jai pavyko gauti kvietimą atvykti į JAV kosmoso centrą NASA. Per porą viešnagės savaičių, iš NASA ji parengė daugybę reportažų, bendravo su ne vienu aukšto rango specialistu, virš mūsų galvų kosmose lydinčius kosminius aparatus.

Keletą jos įspūdžių galima pamatyti LTR portalo straipsnyje „NASA viešėjusi LRT.lt žurnalistė pakalbino mokslo pasaulio pažibas“ Galima tai pažiūrėti čia.

Tai bei visa jos mokslo populiarinimo veikla neliko nepastebėta ir G.Raibytės indėlis buvo įvertintas aukščiausiu LRT prizu – „Auksinės bitės“ skulptūrėle.

Be to, taip pat įdomu, kad be tiesiogiai su kosmosu susijusios veiklos, sau pačiai jai netikėtai pavyko iš užmaršties iškelti žodį MOKSLINTOJAS. Savo feisbuko paskyroje ji ne taip senai rašė: „Per praeitus Kosmonautų pusryčius susivėlė liežuvis ir vietoje „mokslininkas, mokslo populiarintojas Carlas Saganas“ pasakiau „mokslintojas Carlas Saganas“. Labai gražus žodis!

Pasirodo, terminas užgimė prieškaryje, bet buvo siejamas kone tik su Nepriklausomybės Akto signataru Pranu Dovydaičiu. Jis vartotas labai panašia reikšme, t. y. „mokslo žinių skleidėjas visuomenėje“ arba „mokslo populiarintojas“ ar „mokslo komunikatorius“.

Su dr. Rita Miliūnaite iš Lietuvių kalbos institutas sutarėme, kad Lietuvių kalbos naujažodžių duomenyne jis netrukus atsiras prie „atgimusių“ žodžių. Valio! Jau galvoju, kur panaudoti, naudokite ir jūs!“

Iš Šilutės rajono kilusi Aistė Plaipaitė ir jos kolega A.Mazietis.

Iš Šilutės rajono kilusi Aistė Plaipaitė ir jos kolega A.Mazietis. LRT nuotrauka.

Be jau minėtos švėkšniškės G.Raibytės, „Auksinės bitės 2017“ šventėje buvo ir dar viena iš Šilutės rajono kilusi mergina: visą šią iškilmingą ceremoniją, drauge su Arnu Maziečiu, vedė Katyčiuose gimusi jau keletą metų LRT dirbanti žurnalistė Aistė Plaipaitė.

 

Be the first to comment on "Švėkšniškė Goda Raibytė įvertinta portalo LRT.lt profesionalės titulu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*