Susitikimas su karikatūristu Valdemaru Tisaičiu

Pasibaigus susitikimui šventės organizatoriai dėkojo dailininkui ir artėjant gražiausiai metų šventei, Kalėdoms dovanojo kalėdinę gėlę.

Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos bibliotekoje eksponuojama Valdemaro Tisaičio iliustracijų, skirtų – Rasos Truikienės vaikiškų eilėraščių knygelei „Priešaky kelionė“ paroda.

Artėjant gražiausiai metų šventei, Kalėdoms, jaunieji M. Jankaus pagrindinės mokyklos knygos mylėtojai buvo pakviesti į susitikimą su karikatūristu – šaržistu Valdemaru Tisaičiu. Tai ne pirmoji dailininko darbų paroda. Nuotaiką kelianti V. Tisaičio karikatūrų ir šaržų paroda buvo eksponuojama Rusnėje, Šilutėje, Usėnuose ir t.t.

„Iliustracijų, skirtų – Rasos Truikienės vaikiškų eilėraščių knygelei „Priešaky kelionė“ paroda, tai darbas, kurį pradėjau prieš gerus metus 2015 metų kovo 7 dieną ir baigiau 2016 metų birželio 17-tą. Iki tol neteko piešti iliustracijų. Esu karikatūristas – šaržistas, tad iliustracijos man buvo nauja patirtis. Ir išties, daug ką piešiau pirmą kartą, ko dar neteko piešti. Pavyzdžiui: vėją, sraigę, voriuką, kad nebūtų baisus, varveklį, verkiantį vaiką ir dar daug kitų dalykų. Stengiausi pirmiausia gerai įsiskaityti į eilėraštį, kad galėčiau kuo geriau atvaizduoti  pagrindinę jo mintį. Tikiuosi pavyko“, – renginio metu kalbėjo V.Tisaitis.

Dailininkas dirba „Šilutės balduose.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*