Su knygų autore Igne Zarambaite kalbėta kaip gimsta knygos ir lėlės…

Pagėgių savivaldybės viešoji biblioteka pakvietė mažuosius knygelių mylėtojus į Lietuvių kalbos kultūros ir Tautinio kostiumo metams paminėti skirtą susitikimą su knygų vaikams autore Igne Zarambaite. Autorė į renginį atvykusiems Pagėgių savivaldybės Pagėgių pradinės mokyklos 3-4 klasių mokiniams, lydimiems vyresniųjų pradinio ugdymo mokytojų Birutės Kairienės, Dalios Kuisienės ir Laimos Kuizinaitės, tądien pristatė tris savo knygas – 2015-ai­siais išleistą de­biu­ti­nį kū­ri­nį „Emi­lio laiš­kas“, kuris lab­da­ros ir pa­ra­mos fon­do „Švies­ki­me vai­kus“ stei­gė­jų An­driaus Ma­mon­to­vo bei Ra­mū­no Kar­baus­kio rengtame Na­cio­na­li­niame vai­kų li­te­ra­tū­ros kon­kur­se pri­pa­žin­tas ge­riau­siu debiutu ir išleistas 30 tūks­tan­čių eg­zem­plio­rių ti­ra­žu. Pastarajam konkursui buvo siųstas ir antrosios kny­gos „Sku­du­ri­nu­kė“ ran­kraš­tis. Nors kū­ri­nys ne­pa­te­ko tarp lau­re­a­tų, jis ko­mi­si­jai pa­ti­ko, to­dėl bu­vo nuspręsta šią is­to­ri­ją vis tiek iš­leis­ti 13 tūks­tan­čių eg­zem­plio­rių ti­ra­žu. Renginyje taip pat pristatyta apysaka „Elzė ir senojo dvaro paslaptis“ (2017  m.).

Rašytoja, menininkė mažuosius svečius sužavėjo jau vien savo asmenybės įvairialypiškumu – dieną ji – Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vyresnioji bibliotekininkė, naktį gamina lėles, interjero detales, baldus, savaitgaliais žaidžia futbolą, o svarbiausia – kuria nuostabias istorijas vaikams ir rašo knygas. Pasak autorės, visos šios veiklos jai yra itin svarbios vidinei pusiausvyrai palaikyti.

Kaip ir autorės asmenybė, taip ir susitikimas buvo įvairiaspalvis. Autorė pasakojo savo knygų gimimo istoriją, intrigavo vaikus skaitydama knygų ištraukas, kurias vėliau aptarė ir diskutavo su mažaisiais skaitytojais. Susitikimo metu vaikų žvilgsnį traukė Ignės Zarambaitės rankomis pagamintos lėlės – autorės knygų veikėjos, o renginiui besibaigiant mažieji žiūrovai patys turėjo galimybę prisiliesti prie lėlių gamybos proceso. Rašytoja atsisveikino kiekvienam įteikdama po knygelę „Skudurinukė bei pirmajame knygos puslapyje palikdama nuoširdų palinkėjimą. Autorei įteiktos atminimo dovanos.

Milda Jašinskaitė-Jasevičienė
Pagėgių savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė

Nuotraukų autorė Asta Andrulienė

Be the first to comment on "Su knygų autore Igne Zarambaite kalbėta kaip gimsta knygos ir lėlės…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*