Stoniškiuose įvyko skaitmeninio raštingumo mokymai

Duok ranką, nežinomas drauge,
Minutę pabūsim drauge,
Keliausim po mūzų padangę,
Tiktai nepaklyskim laike…
Bronius Bagdonas

Šiomis stoniškiečio rašytojo, kraštotyrininko Broniaus Bagdono eilėmis birželio 10-14 dienomis Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos Stoniškių filiale prasidėjo suaugusiųjų skaitmeninio raštingumo mokymai pažengusiems „E. bendruomenės TAU: Atsakingas turinio publikavimas internete ir saugus naršymas“ ir „Bendradarbiavimas TAU. Bendrauk ir dalykis turiniu internete: Efektyvus laiko planavimas ir bendravimas“.

Šių mokymų metu buvo skirta po 6-ias mokymosi valandas, kurių metu atsižvelgta į kiekvieno besimokančiojo gebėjimus, įgūdžius ir poreikius. Kursą išklausiusiems stoniškiečiams: Broniui Bagdonui, Bronei Janušauskienei, Domui Jurevičiui, Albinai Kilinskienei, Algimantui Kilinskui, Nijolei Kiltinavičienei, Tamarai Kovaliovai, Danutei Linkevičienei, Juozui Linkevičiui, Stasei Vasiliauskienei bibliotekininkė Asta Andrulienė įteikė specialius kursų baigimo pažymėjimus, kuriuos parengė projekto „Prisijungusi Lietuva“ atstovai.

Po pažymėjimų įteikimo visi dalyviai, pasiryžę dar gilinti žinias rudenį, kupini teigiamų emocijų, vaišinosi arbata bei džiaugėsi pasiektais rezultatais.

Projektas „Prisijungusi Lietuva“: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“ finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis. Jo tikslas – skatinti Lietuvos gyventojus įgyti reikalingų įgūdžių efektyviai, įvairiapusiškai, saugiai ir atsakingai naudotis internetu, į šias veiklas aktyviai įtraukiant vietos bendruomenes. #PrisijungusiLietuva

Visus, pageidaujančius įgyti skaitmeninio raštingumo pagrindų ar pagilinti savo turimas žinias, kviečiame registruotis į mokymus Pagėgių savivaldybės Vydūno viešojoje bibliotekoje ir filialuose.

Skaityti daugiau:  http://www.pagegiusvb.lt/naujienos/pagegiu-savivaldybes-vyduno-viesosios-bibliotekos-stoniskiu-filiale-ivyko-skaitmeninio-rastingumo-mokymai/

Asta Andrulienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
Bibliografijos-informacijos skyriaus vedėja 

Nuotraukų autorės Zofija Genutienė ir Violeta Kulikauskienė

Be the first to comment on "Stoniškiuose įvyko skaitmeninio raštingumo mokymai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*