Stoniškių bibliotekos įkūrimo 70-mečio šventinis minėjimas

Artėjant gražiausioms metų šventėms, Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos Stoniškių filialas pakvietė kraštiečius į bendrystės šilumos bei adventinio jaukumo kupiną  Stoniškių bibliotekos įkūrimo 70-mečio šventinį minėjimą.

Gausiai susirinkusius Stoniškių bendruomenės narius sveikino šį renginį vedusi Pagėgių savivaldybės kultūros centro direktoriaus pavaduotoja, stoniškietė Danutė Bardauskienė, Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja, pavaduojanti direktorę, Ramutė Vaitkuvienė bei Stoniškių bibliotekos bibliotekininkė Zofija Genutienė.

Jubiliejinės popietės įžanga tapo Stoniškių bibliotekos įkūrimo 70-mečiui dedikuotos Pagėgių savivaldybės Stoniškių pagrindinės mokyklos dailės mokytojos-metodininkės Liucijos Bungardienės tapybos darbų parodos „Jums…“ atidarymas. Jau gražia tradicija tapo, jog vos tik dienos šviesą išvydę šios menininkės darbai pirmiausiai papuošia gimtųjų Stoniškių bibliotekos erdves, o vėliau – keliauja po kitas Pagėgių krašto įstaigas. Pristatydama savo kūrinius, parodos autorė teigė, jog pradėti tapyti niekada nevėlu ir kiekvienas gali atrasti savyje slypintį menininką. Liucijai Bungardienei dėkota gėlių žiedais, linkėta neišsenkančių idėjų bei neblėstančio kūrybinio įkvėpimo.

Vykstant bibliotekos darbuotojų parengtai daugybe nuotraukų iliustruotai Stoniškių bibliotekos istorijos prezentacijai skaidrėse, Danutė Bardauskienė pristatė 70-ies metų laikotarpį aprėpiantį Stoniškių bibliotekos metraštį,  apžvelgė svarbiausius bibliotekos veiklos faktus ir įtraukė renginio žiūrovus į linksmą žinių apie Stoniškių biblioteką viktoriną. Šviesiomis kalėdinėmis dainomis susirinkusiųjų širdis šildė Dalios Svirskaitės vadovaujamas Šilutės rajono Usėnų seniūnijos moterų vokalinis ansamblis „Smiltė“.

Stoniškių bibliotekos įkūrimo 70-mečio proga, už svarų bibliotekinio darbo indėlį į Stoniškių bibliotekos istoriją padėkos raštais ir gėlėmis pagerbtos buvusios Stoniškių bibliotekos bibliotekininkės Zita Adlienė, Zofija Balandienė, Tatjana Biliūnienė, Nijolė Kiltinavičienė bei Irena Kurlinkutė-Jakštienė. Už meilę knygai ir Pagėgių kraštui padėkos įteiktos Janei Gajauskienei, Onutei Nausėdienei, Sigutei Pranckevičienei bei Silvijai Stirbienei, už aktyvų skaitymą ir gražią draugystę su biblioteka – jauniesiems skaitytojams Auksei Gudavičiūtei ir Danieliui Puodžiūnui, o už pagalbą ir dosnumą bibliotekai – Aldonai Ališkevičienei, Eugenijai Pužienei bei Gražinai Stančaitienei. Ir tai – tik maža dalelė tų, kuriems norėjosi padėkoti ir skirti gražiausius žodžius, kadangi šis šventinis Stoniškių bibliotekos įkūrimo 70-mečo minėjimas sutelkė daugybę stoniškiečių, prisidėjusių tiek prie renginio organizavimo, tiek prie gardžių vaišių stalo paruošimo. Ir kitaip, regis, net būti negalėtų – kalbėdami apie Stoniškių biblioteką, kraštiečiai teigė, jog jie neįsivaizduoja šio visą Stoniškių bendruomenę telkiančio kultūros židinio be jau 44 savo gyvenimo metus šiam darbui atidavusios, kiekvieną su šypsena ir geru žodžiu pasitinkančios bei išlydinčios nenuilstančios savo darbo entuziastės Zofijos Genutienės, kurią norinčiųjų pasveikinti ir palinkėti viso ko geriausio nusidriekė ilga, ilga eilutė… Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos vadovė Ramutė Vaitkuvienė drauge su Vydūno viešosios bibliotekos ir filialų darbuotojomis įteikdama padėkos raštą, atminimo dovaną ir gėles Zofijai Genutienei, dėkojo jai už gražiausius jaunystės ir brandos metus, praleistus uoliai dirbant bibliotekinio darbo baruose. Renginio vedėjai Danutei Bardauskienei ir vokaliniam moterų ansambliui „Smiltė“ už padovanotas įsimintinas vakaro akimirkas įteikti saldūs lauknešėliai.

Sveikinimus keičiant šiltiems pokalbiams, Stoniškių bibliotekos įkūrimo jubiliejaus minėjimas pratęstas vaišinantis kava, skanaujant tortą ir gardžiuojantis įvairiais skanėstais.

Sonata Nognienė,
Pagėgių savivaldybės viešosios bibliotekos
metodininkė – skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja

Nuotraukų autorė Asta Andrulienė

Be the first to comment on "Stoniškių bibliotekos įkūrimo 70-mečio šventinis minėjimas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*