Startuoja nauja skaitymo skatinimo akcija „Au‘Ginu skaitymą“

„Kuo turtingesnė skaitytojo knyginė patirtis, jo apsiskaitymas, tuo giliau jis suvokia kūrinio kontekstą, teksto pagrindines aplinkybes, žanrinę tradiciją, stiliaus ypatybes. Knyga suteikia galimybę į gyvenimą pažiūrėti kitaip, t.y. skaitantysis išmoksta pamatyti tai, ko neskaitantis žmogus nepastebėtų. Skaitymas suteikia žmogui subtilesnę gyvenimo formą, aukštesnę ir galingesnę prasmę. Skaitydamas žmogus ugdosi gebėjimą abstrakčiai, logiškai, asociatyviai mąstyti, įprasminti simbolius“ (Genovaitė Raguotienė).

Bibliotekininkai, siekdami skatinti skaitymą, nuolat ieško patrauklumo ir naujovių savo veiklose. Skaitymo malonumo pajautą reikia ugdyti nuo mažumės, todėl buvo sugalvota idėja, kaip žaismingai vaikams teikti knygelių skolinimosi į namus paslaugą. Pasiūti spalvingo audinio krepšeliai su logotipu (autorius Andrius Sirtautas), vaizduojančiu ežiuką, kviečiantį skaityti. Krepšelyje sukomplektuoti knygelių vaikams rinkiniai pagal skaitytojų amžiaus grupes. Šiuos spalvingus skaitymo krepšelius su knygelių komplektais jaunieji bibliotekos skaitytojai skolinsis į namus, o perskaitę grąžins bibliotekai ir pasiskolins kitą knygų krepšelyje komplektą.

Du skaitymo krepšeliai, kaip Šilutės miestą simbolizuojantys ženklai, jau išvyko į Amerikoje gyvenančio kraštiečio Haroldo Mockaus šeimą. Jais džiaugsis jo sūneliai Tauras ir Kintas.

Tikimės, kad ši nauja skaitymo akcija skatins ne tik vaikus, bet ir jų tėvelius, senelius skaityti ir domėtis knygų pasauliu. Akcijai pavykus, bus teikiamas projektas, kad būtų galimybė toliau ją įgyvendinti ir populiarinti.

Akcija vyksta Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vaikų aptarnavimo skyriuje (Tilžės g. 10, 3 aukštas).

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vedėja Vita Gerulienė

Be the first to comment on "Startuoja nauja skaitymo skatinimo akcija „Au‘Ginu skaitymą“"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*