Smagus robotikos užsiėmimas Traksėdžių vaikams

Lapkričio 13 dieną  Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filiale vyko robotikos užsiėmimas, dalyvaujant Šilutės M. Jankaus pagrindinės mokyklos Traksėdžių  progimnazijos skyriaus penktokams. Užsiėmimą vedė ir su robotų konstravimo pagrindais mokinius supažindino Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos informacinių technologijų specialistas Ovidijus Kulda ir vyresnysis bibliotekininkas Ovidijus Normantas. Šis užsiėmimas organizuotas įgyvendinant projektą „Jaunųjų technologų akademija“ bibliotekoje“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės (projekto vadovė – vyresnioji bibliotekininkė Akvilė Tamošiūnė).

Vaikai užsiėmimų metu įgijo žinių apie robotikos mokslą, turėjo galimybę lavinti kūrybinius, techninius robotų konstravimo ir programavimo įgūdžius. Šie robotikos užsiėmimai vaikams yra labai patrauklūs bei įtraukiantys, nes lavinami ne tik konstravimo įgūdžiai, bet kreipiamas dėmesys ir į bendruosius vaikų įgūdžius, jie mokomi dirbti komandoje.

Sukonstravę robotukus vaikai dalyvavo čempionate. Rungėsi, žaidė futbolą, dalyvavo virvės traukimo rungtyje bei lenktyniavo vienas su kitu. Čempionato pabaigoje vaikai buvo apdovanoti prizais ir dovanėlėmis.

Vida Pozniakovienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
 Traksėdžių filialo bibliotekininkė

Be the first to comment on "Smagus robotikos užsiėmimas Traksėdžių vaikams"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*