Skaitmeninio raštingumo mokymai bibliotekoje

Projektu „Prisijungusi Lietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“ siekiama skatinti Lietuvos gyventojus įgyti reikalingų įgūdžių efektyviai, įvairiapusiškai, saugiai ir atsakingai naudotis internetu, į šias veiklas aktyviai įtraukiant vietos bendruomenes. Projektą įgyvendina: Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Susisiekimo ministerijos kartu su partneriais: asociacija „Langas į ateitį“, Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba, Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija.

Kovo 19–28 dienomis Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko 18 val. trukmės skaitmeninio raštingumo mokymai „Skaitmeninės technologijos TAU: ateik, sužinok, išmok“, skirti pradžiamoksliams. Šiuose mokymuose dalyviai mokėsi naudotis kompiuteriu, rengti tekstinius dokumentus, saugiai naršyti internete bei rasti aktualios informacijos, naudotis elektroninėmis ir laisvalaikio paslaugomis, dalintis informacija, bendrauti internetu su artimaisiais ir draugais. Dalyviams įteikti mokymų baigimo pažymėjimai.

Turintys pagrindinius darbo su skaitmeniniais įrenginiais įgūdžius ir norintys pagilinti žinias yra kviečiami į 6 val. trukmės mokymų programas.

Balandžio 2–3 dienomis vyko mokymai tema „Bendradarbiavimas Tau. Bendrauk ir dalykis turiniu internete: efektyvus laiko planavimas ir bendravimas“. Šioje programoje dalyviai sužinojo kaip saugiai ir atsakingai bendrauti ir bendradarbiauti elektroniniu paštu. Susipažino su galimybe elektroninius dokumentus laikyti virtualiose duomenų saugyklose bei bendrinimu, išmoko naudotis elektroniniais kalendoriais. Vienai temai skiriami 2 dienų mokymai, trunkantys 3 val.

Tolimesni mokymai vyks balandžio 4 ir 9 dienomis bei balandžio 10–11 dienomis. Mokymų temos:

„Bendradarbiavimas Tau. Bendrauk ir dalykis turiniu internete: skaitmeninių nuotraukų apdorojimas ir saugus dalijimasis“. Ši programa skirta susipažinti su skaitmeninių nuotraukų redagavimo, koliažo ir animacijų kūrimo galimybėmis. Mokymų metu dalyviai sužinos, kaip saugiai ir atsakingai skelbti ir dalintis nuotraukomis bei vaizdo įrašais internete.

„E. bendruomenės Tau: būk aktyvus, unikalus ir verslus“. Šioje programoje bus galima susipažinti su interneto svetainių kūrimo bei e. visuomenės pagrindais, įgyti saugaus naršymo internete žinių bei įgūdžių.

„E. bendruomenės Tau: būk aktyvus, unikalus ir verslus: atsakingas turinio skelbimas internete ir saugus naršymas“. Čia dalyviai mokysis rengti tekstinius dokumentus internete, susipažins su „debesų“ kompiuterija.

„Karjeros galimybės TAU: inovatyvus savęs pristatymas“. Mokydamiesi naudotis skaitmeninėmis technologijomis dalyviai išmoks inovatyviai bei originaliai save pristatyti. Jie sužinos, kaip sukurti originalų gyvenimo aprašymą, atlikti sudėtingesnius teksto redagavimo veiksmus bei sužinos apie vaizdo įrašų kūrimo bei redagavimo galimybes.

Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis.

Visus, pageidaujančius įgyti skaitmeninio raštingumo pagrindų ar pagilinti jau turimas žinias, kviečiame registruotis į mokymus tel. (8 441) 77 137 arba atvykus į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyrių (I aukštas, Tilžės g. 10). Skaitmeninio raštingumo mokymai organizuojami ir viešosios bibliotekos filialuose.

Akvilė Tamošiūnė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyresn. bibliotekininkė

1 Comment on "Skaitmeninio raštingumo mokymai bibliotekoje"

  1. Puikius projektas. Šiomis dienomis skaitmeninis raštingumas ypač reikalingas, be jo niekaip neišsiversime greitai.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*