Šilutiškių sukurtas stalo žaidimas pasiekė Veiviržėnų ir Bikavėnų bendruomenes

Vykdant projektą „Stalo žaidimas „Keliauk ir pažink Šilutę“ (vadovė – Sandra Jablonskienė), finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės, gruodžio 7 dieną  interaktyvi žaidimo versija pristatyta jaukiame Klaipėdos rajono Jono Lankučio viešosios bibliotekos Veiviržėnų filiale. Bendradarbiaujant su bibliotekininke Vale Krauleidiene, į renginį atvyko Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos 8 ir 11 klasių moksleiviai, Veiviržėnų seniūnijos darbuotojai, Klaipėdos rajono Jono Lankučio viešosios bibliotekos Šalpėnų, Girininkų, Daukšaičių ir Judrėnų filialų darbuotojos.

Žaidimo klausimai iškart įtraukė ir sudomino dalyvius, gera nuotaika tvyrojo viso žaidimo metu. Tradiciškai pabaigoje surengta trumpa diskusija apie tai, ką naujo žaidėjai sužinojo apie Šilutę.  Jie liko sužavėti ir patikino, kad šis žaidimas tikrai skatina aplankyti Šilutę ir pažinti šį unikalų kraštą, turtingą savo istorijos bei kultūros paveldu. Žaidimo nugalėtoja tapo Veiviržėnų bibliotekininkių komanda. Padėkos už bendradarbiavimą skirtos Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijai.

Bendradarbiaujant su Bikavėnų kaimo bendruomene gruodžio 8 dieną stalo žaidimo pristatymas surengtas Bikavėnų kaimo bendruomenės namuose. Bibliotekininkus šiltai pasitiko charizmatiškoji bendruomenės pirmininkė Marytė Matevičienė ir pakvietė į jaukią advento popietę. Čia rinkosi svečiai iš Tauragės, Šilalės ir Vainuto, dalyvavo Vainuto seniūnas Vitalijus Mockus. Jis uždegė antrosios savaitės advento žvakę, visus pasveikino ir palinkėjo santarvės, šviesaus Kalėdų laukimo ir vilčių išsipildymo. Susirinkusiems muzikinius kūrinius dovanojo Bikavėnų vokalinis moterų ansamblis „Žolyna“ (vad. Gražina Dirgėlienė) ir Šilutės meno mokyklos mokinys, trimitininkas Martynas Dirgėla. Žaidimo vedėja Sandra Jablonskienė pakvietė visus sužaisti intelektualų pažintinį žaidimą „Keliauk ir pažink Šilutę“. Dalyviams reikėjo atsakyti į klausimus apie Šilutės miestą ir rajoną, iškilias krašto asmenybes, architektūrą, gamtą, lietuvininkų papročius ir kt. Šventiškai nusiteikę žaidėjai iškart įsitraukė į žaidimą, plojo ir lingavo, džiaugėsi teisingais atsakymais. Susumavus rezultatus apdovanoti žaidimo nugalėtojai bei visi žaidimo dalyviai. Renginio pabaigoje svečiai dalinosi įspūdžiais, dėkojo viešosios bibliotekos darbuotojams už turiningai ir linksmai praleistą laiką.

Šį stalo žaidimą žaisti gali visi norintys Šilutės miesto gyventojai, subūrę komandą ir atvykę į Šilutės F. Bajoraičio viešąją biblioteką (I aukštas, Tilžės g. 10) arba miestelio bei kaimo filialą. Tai yra nauja nemokama paslauga.

Akvilė Tamošiūnė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyresn. bibliotekininkė

Be the first to comment on "Šilutiškių sukurtas stalo žaidimas pasiekė Veiviržėnų ir Bikavėnų bendruomenes"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*