Šilutiškis mokslininkas apie senąsias kapines  

Šyšgirių (Šilutės r., Kintų sen.) senųjų kapinių tvarkymo darbai. 2011 m. spalio mėn.

Senuoju paveldu po atviru dangumi – Mažosios Lietuvos kapinėmis – susirūpinę mokslininkai, kultūros darbuotojai, savivaldybių atstovai gegužės pabaigoje susirinkę aptarinėjo Klaipėdos universitete. Tuomet paaiškėjo, kad dar yra nemažai problemų kalbant apie jų teisinę būklę, galimą tvarkymą bei priežiūrą. Apie tai buvo rašyta „Kapinių tvarkytojų norai geri, tačiau klaidų neišvengiama“.

Mažosios Lietuvos kapinių būklę jų tvarkymo ypatumus bei pasitaikančias klaidas pristatė bei apibudino ir KU Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto jaunesnysis mokslo darbuotojas, ilgą laiką Šilutės H.Šojaus muziejuje dirbęs Darius Barasa. Jis su „Šilainės krašto“ skaitytojais pasidalino savo pranešimu, kuriame aprašo kaip neteisingai elgiantis Amžino poilsio vietoje, galima pridaryti klaidų. Siūlome susipažinti su jo pastebėjimais „Senųjų neveikiančių kapinių priežiūra: tarp teorijos ir praktikos“

Minėto susirinkimo metu pranešimus taip pat skaitė ir kiti mokslininkai. Daktaras Arūnas Baublys skaitė pranešimą „Klaipėdos krašto kapinės: tarp istorijos ir dabarties“. O kalbininkė Asta Balčiūnienė – „Dovilų seniūnijos senųjų kapinių paminkliniai įrašai“.
„XIX a. pab.–XX a. vid. Klaipėdos krašto liuteronų kapinių epitafijos: vyro ir moters įvaizdžio kalbinė raiška“.

Be the first to comment on "Šilutiškis mokslininkas apie senąsias kapines  "

Leave a comment

Your email address will not be published.


*