Šilutiškiai – XIII Europos orkestrų parade Lenkijoje

Šilutės meno mokyklos pučiamųjų instrumentų fanfarinis orkestras „Pamarys“ (vadovas Gražvydas Raila, koncertmeisteris Edgaras Noreika) ir choreografinė grupė „Pamarietė“ (vadovė Judrė Railienė) birželio 23-24 dienomis atstovavo Lietuvą ir Šilutės kraštą XIII Europos orkestrų parade Lenkijoje, Plonsk mieste.

Šis tradicinis orkestrų festivalis rengiamas kas dveji metai Plonsko mieste, į kurį yra kviečiami jaunimo orkestrai iš įvairių šalių. Šilutės kolektyvas dalyvavo antrą kartą.

Šventės atidarymas prasidėjo iškilmingu orkestrų paradu Plonsk miesto gatvėmis. Didžiulėje eisenoje dalyvavo orkestrai su mažoretėmis ir choreografinėmis grupėmis iš Lenkijos, Vengrijos, Lietuvos. Koncertas miesto stadione prasidėjo Gražvydo Railos diriguojamo jungtinio Lietuvos ir Vengrijos orkestro atliekamu Europos himnu. Po keleto bendrų šio didelio orkestro kūrinių, kiekvienas kolektyvas Didžiojoje scenoje atliko savo programą, kuria atskleidė savo šalį bei kraštą.

Sekmadienį 24 d. festivalio uždarymas vyko Plonsko kultūros namuose. Orkestras „Pamarys“ ir choreografinė grupė „Pamarietė“ grojo ir šoko savo 20 metų jubiliejui parengtą koncertinę programą, į kurią buvo įtraukti ir Lietuvos šimtmečio Dainų šventės ,,Vardan tos…“ kūriniai. Orkestrų parade bei visuose koncertuose šilutiškiai visad turėjo iškėlę Lietuvos trispalvę ir Šilutės vėliavą. Kolektyvas didžiavosi galimybe būti mūsų šalies ambasadoriais.

Organizatoriai puikiai įvertino „Pamario“ orkestro grojimą, „Pamariečių“ šokėjų artistiškumą, šokių techniką. Plonsk meras Andrzej Pietrasik kolektyvų vadovams įteikė diplomus ir festivalio taures, o atsidėkodami šilutiškiai – festivalio rengėjams knygą apie Šilutės kraštą.

Orkestras „Pamarys“ ir jų vadovai Gražvydas ir Judrė Railos džiaugiasi ilgamete draugyste su Mažeikių muzikos mokyklos orkestrantais, kurie papildė kolektyvo sudėtį, atliko koncertinę programą, o jų vadovas Vidmantas Alčiauskis buvo ir šios kelionės iniciatorius.

Be the first to comment on "Šilutiškiai – XIII Europos orkestrų parade Lenkijoje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*